Επαναληπτικός αγώνας με αποφυγή …αυτογκόλ

Στην ταβέρνα «Μηλίτσης», διοργανώθηκε χθες το βράδυ συνεστίαση στελεχών του «ΣΥΡΙΖΑ» Τρικάλων από τον Αντιστράτηγο ε.α. και Μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Πουλιανίτη και καλεσμένους Εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ.

Στο δείπνο, παραβρέθηκαν οι συμμετέχοντες στο τοπικό ψηφοδέλτιο, ο πρώην Βουλευτής Σάκης Παπαδόπουλος, Μέλη της ΝΕ Τρικάλων του κόμματος και το …μενού, ήταν το εκλογικό αποτέλεσμα της περασμένης Κυριακής.

Κοινή διαπίστωση ότι κατά την προεκλογική περίοδο και κυρίως προς την λήξη της, υπήρξαν απανωτά …αυτογκόλ που οδήγησαν στην εκλογική ήττα και τονίστηκε πως στον νέο αγώνα της 25ης Ιουνίου, πρέπει να αποφευχθούν τα …αυτογκόλ ώστε το κόμμα να δώσει τον αγώνα με πολύ καλύτερες πιθανότητες για θετικότερο  αποτέλεσμα από αυτό της 21ης Μαΐου.

Εξάλλου ήταν ήδη γνωστό χθες το βράδυ η απόφαση για το … φιλτράρισμα που θα υπάρξει από τα κεντρικά του κόμματος σε δηλώσεις στελεχών, ώστε να μην προκαλείται σύγχυση στο εκλογικό σώμα στην νέα εκλογική αναμέτρηση.

Κύριος στόχος σε τοπικό επίπεδο, η αύξηση του εκλογικού ποσοστού ώστε να «κλειδώσει» η βουλευτική έδρα για την Μαρίνα Κοντοτόλη και από εκεί και πέρα η ανάδειξη πανελλαδικά του «ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία» ως την αξιωματική αντιπολίτευση απέναντι στην Ν.Δ. με «φρένο» σε περαιτέρω διαρροή ψηφοδελτίων προς άλλα κόμματα, καθώς σε τοπικό επίπεδο «χάθηκαν» περίπου 8.000 σε σχέση με τις εκλογές του 2019.

Η αίσθηση ήταν πως μένει πίσω το πρόσφατο ατυχές εκλογικό αποτέλεσμα και με αιχμή του δόρατος τον Αλέξη Τσίπρα, θα επιχειρηθεί μέσα στο μικρό χρονικό διάστημα που υπάρχει μέχρι τις κάλπες, νέο άνοιγα στην κοινωνία, με σαφήνεια πολιτικού λόγου και συντεταγμένα με την συνδρομή πρωτοκλασάτων στελεχών και πρώην Υπουργών του κόμματος που αναμένονται κατά την νέα προεκλογική περίοδο στα Τρίκαλα για την αντιστροφή του πολιτικού κλίματος.

Πάντως το …σοκ που υπέστησαν (και) τα τοπικά στελέχη του κόμματος από το μέγεθος της εκλογικής ήττας και κυρίως από τα …αυτογκόλ, ήταν φανερό ακόμη και μια σχεδόν εβδομάδα μετά την κάλπη και απομένει να δούμε αν θα ξεπεραστεί και κυρίως πόσο σύντομα θα γίνει αυτό ώστε να δοθεί η νέα εκλογική μάχη.