Ένταξη έργων του Νομού Τρικάλων στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Έργα  συνολικού προϋπολογισμού 800.000 ευρώ για την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Πρόκειται για έργα που ενισχύουν την οδική ασφάλεια, διευκολύνουν την παραγωγική διαδικασία, βελτιώνουν αθλητικές υποδομές και στηρίζουν την ανάδειξη πολιτιστικών και φυσικών πόρων της περιοχής.

«Τα πολλά μικρά έργα είναι παράλληλη προτεραιότητα για την Περιφέρεια Θεσσαλίας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και πρόσθεσε «Σε μια δύσκολη εποχή για τα δημόσια έργα, με σωστό προγραμματισμό και αρχιτεκτονική χρηματοδότησης,  σε συνεργασία   με τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις Τεχνικές Υπηρεσίες, δίνουμε λύσεις σε μικρά, καθημερινά προβλήματα που ανάγονται σε μεγάλα και κυρίαρχα στην ζωή των ανθρώπων».

Τα νέα έργα που εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα της Περιφέρειας για την Π.Ε Τρικάλων είναι:

* Ερευνητικές γεωτρήσεις στην Βλαχάβα και τους Ταξιάρχες

* Κατασκευή τεχνικών

* Προμήθεια υλικών, λάστιχα, δεξαμενές και παρελκόμενα για την μεταφορά νερού

* Προμήθεια υλικών για την βελτίωση γηπέδων

* Προμήθεια πινακίδων σήμανσης Γεωπάρκου Μετεώρων-Πύλης

* Προμήθεια υλικών για την αποκατάσταση μνημείων

* Προμήθεια υλικών για την συντήρηση του Ι.Ν. Αγ. Αναργύρων Πετροπόρου * Προμήθεια πινακίδων και σιδηροσωλήνων τοποθέτησης για την σήμανση του οδικού δικτύου

* Προμήθεια και τοποθέτηση μοτέρ -πίνακες γεωτρήσεων -βάνες αρδευτικών

* Προμήθεια υλικών για τη συντήρηση φωτεινών σηματοδοτών

* Διαγράμμιση τμημάτων Εθνικού- Επαρχιακού οδικού δικτύου

* Λήψη στοιχείων για την παρακολούθηση της συμπεριφοράς της ολισθαίνουσας περιοχής στον Μουτσιαρίτη ποταμό παραπλεύρως του οικισμού Αθαμανία

* Γεωτεχνική έρευνα για διερεύνηση των εδαφικών παραμορφώσεων στην περιοχή του νοτίου στομίου σήραγγας Αγίας Κυριακής και του οπλισμένου επιχώματος χ.θ. 0+270 – 0+330 επί της Εθνικής Οδού Τρικάλων-Άρτας.