Ενίσχυση του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας με 10 πλήρως εξοπλισμένα ασθενοφόρα

Παραδόθηκαν 10 νέα ασθενοφόρα 4χ2 πλήρως εξοπλισμένα με νέο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό με χρηματοδότηση  από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020.

Στην τελετή της έναρξης κυκλοφορίας των νέων ασθενοφόρων που πραγματοποιήθηκε στον αίθριο χώρο του ΕΚΑΒ Λάρισας παρευρέθηκε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός μαζί με τον Γ. Γραμματέα Υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 961.000 ευρώ και περιλαμβάνει ακόμη 1 ασθενοφόρο 4χ4 και 2 Κινητές Μονάδες για τις ανάγκες του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας.

«Παραδώσαμε 10 νέα σύγχρονα ασθενοφόρα στο ΕΚΑΒ Θεσσαλίας. Νέα ασθενοφόρα που αναμένεται να εξυπηρετήσουν άμεσα τις ανάγκες των πολιτών. Το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας είναι ένα χρηματοδοτικό εργαλείο που στοχεύει στον άνθρωπο και τις ανάγκες.

Η κρατική υγεία έχει ανάγκη από ασθενοφόρα. Για αυτό με στρατηγική και στοχευμένες ενέργειες αλλά και αποφασιστικότητα και ταχύτητα εξοπλίζουμε το ΕΚΑΒ με 10 σύγχρονα ασθενοφόρα αλλά επιπλέον τρέχει ένας διαγωνισμός για την προμήθεια ακόμη 13 ασθενοφόρων.

Αν προσθέσουμε και 7 ασθενοφόρα που πήραν τα νοσοκομεία φθάνουμε στα 30 νέα ασθενοφόρα στην Θεσσαλία τα τελευταία χρόνια.

Υπάρχουν ακόμη σε εκκρεμότητα και 4 Κινητές Μονάδες που αναμένεται να έρθουν στη Θεσσαλία και να υπηρετήσουν τον άνθρωπο, τις ανάγκες και την κρατική υγεία», ανέφερε ο κ. Αγοραστός.

Δείτε το βίντεο:

https://youtu.be/98GL_fG9gN4