Ενισχυμένη κρατική επιδότηση της κατανάλωσης ρεύματος για τον Σεπτέμβριο

Την δημιουργία μόνιμου μηχανισμού για την στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων έναντι των ανατιμήσεων στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, προανήγγειλε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, ενώ ανακοίνωσε τις νέες επιδοτήσεις ρεύματος για τον Σεπτέμβριο, οι οποίες είναι αυξημένες σε σχέση με τον Αύγουστο.

                             Οι επιδοτήσεις των νοικοκυριών

Η επιδότηση αφορά σε όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας κατοικίας, για το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχου.

Αφορά σε περίπου 6 εκατομμύρια οικιακές παροχές και απορροφά το 94% της αύξησης καθώς η επιδότηση φθάνει τα 639 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Η μέση μηνιαία ενίσχυση για το ΚΟΤ ανέρχεται στα 677 ευρώ τον Σεπτέμβριο απορροφώντας σχεδόν το 100% της αύξησης.

Το συνολικό ποσό της επιδότησης για τα νοικοκυριά τον Σεπτέμβριο, ανέρχεται στα 748 εκ. ευρώ.

           Οι επιδοτήσεις σε επαγγελματικά, αγροτικά τιμολόγια 

Για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με παροχή ισχύος μέχρι 35kVA και για όλα τα αρτοποιεία ανεξαρτήτως ισχύος παροχής η επιδότηση ορίζεται για τον Σεπτέμβριο στα 604 ευρώ/MWh απορροφώντας το 89% της αύξησης.

Η επιδότηση αφορά σε 1.250.000 επαγγελματικές παροχές επιχειρήσεων και υπολογίζεται στα 401 εκ. ευρώ για τον Σεπτέμβριο.

Για όλες τις υπόλοιπες εμπορικές και βιομηχανικές παροχές με ισχύ μεγαλύτερη από  35kVA η επιδότηση ανέρχεται στα 342 ευρώ/MWh.

Για το αγροτικό τιμολόγιο η επιδότηση ανέρχεται στα 639 ευρώ/MWh απορροφώντας το 90% της αύξησης.