Ενεργειακή ανεπάρκεια

Προσπάθειες επίλυσης του προβλήματος που εντοπίζεται στην Σκιάθο.

Συνάντηση με την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη, πραγματοποίησαν ο Διευθυντής ΔΕΔΔΗΕ περιοχής Βόλου  Παναγιώτης Παπακωνσταντίνου και ο Τομεάρχης Εκμετάλλευσης ΔΕΔΔΗΕ περιοχής Βόλου Ευάγγελος Μπέης, με κύριο θέμα την ενεργειακή επάρκεια των νησιών των Σποράδων.

Όπως τονίσθηκε, αυτή την στιγμή η δυνατότητα μεταφοράς ενέργειας στις Σποράδες είναι οριακή (έλλειψη εφεδρείας) και δη στην Σκιάθο που αποτελεί έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας, παρά τη γεωμετρική δυναμική του νησιού και τις πολλές παρεμβάσεις που έχει κάνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Μέχρι σήμερα η ηλεκτροδότηση διενεργείται με 4 υποθαλάσσια καλώδια μέσης τάσης από τον Λαύκο και μέσω της Σκιάθου μεταφέρεται στην Σκόπελο και την Αλόννησο, με τις υπάρχουσες υποδομές να βρίσκονται σε οριακό επίπεδο.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κολυνδρίνη απέστειλε επιστολή προς τον Πρόεδρο του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), κοινοποιώντας την, στον Πρόεδρο του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ), ζητώντας μεταξύ άλλων ενημέρωση σχετικά με το έργο εγκατάστασης ενός 5ου  υποθαλάσσιου καλωδίου ρεύματος μέσης τάσης, πότε αναμένεται να είναι έτοιμη η μελέτη κατασκευής υποσταθμού ΥΤ/ΜΤ στην Σκιάθο και πόντισης νέου υποθαλάσσιου αγωγού μεταφοράς ενέργειας υψηλής τάσης από το Μαντούδι στη Σκιάθο, αν έχει εξασφαλισθεί η χρηματοδότηση και πότε αναμένεται η δημοπράτηση και υλοποίηση των αναγκαίων έργων.