Ένα βήμα πιο κοντά οι ευκολότερες και οικονομικότερες επανδρωμένες πτήσεις στο διάστημα

Η SpaceX, η ιδιωτική διαστημική εταιρεία του δισεκατομμυριούχου Έλον Μασκ, εκτόξευσε με επιτυχία 2 Αμερικανούς Αστροναύτες από την Φλόριντα σε τροχιά.

O πύραυλος Falcon 9 εκτοξεύτηκε από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι, εκκινώντας το 19 ωρών ταξίδι των Αστροναυτών με το διαστημόπλοιο  της SpaceX και προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Η κάψουλα αποχωρίστηκε επιτυχώς από το δεύτερο επίπεδο του πυραύλου και τέθηκε σε τροχιά, ενώ το πρώτο επίπεδο του πυραύλου επέστρεψε στην  Γη και προσνηώθηκε στο μη επανδρωμένο σκάφος  της SpaceX στον Ατλαντικό Ωκεανό, προκειμένου να επαναχρησιμοποιηθεί.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ που βρισκόταν στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντα, σχολίασε πως «κάποια στιγμή θα έρθουν πτήσεις προς τον Άρη».

Οι 2 Αστροναύτες, αναμένεται να παραμείνουν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για εβδομάδες, βοηθώντας το υπάρχον πλήρωμα στις εργασίες.

Το διαστημόπλοιο, προορίζεται να μεταφέρει ανθρώπους και 100 τόνους φορτίου σε προορισμούς όπως η Σελήνη και ο Άρης, με σχέδιο να καταστούν ευκολότερες και οικονομικότερες οι επανδρωμένες πτήσεις στο διάστημα.