Εμπλουτισμός της πανίδας των Τρικάλων

Σε απελευθέρωση πεδινών περδίκων στην περιοχή του Παλαιόπυργου Τρικάλων, προχώρησε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Τρικάλων.

Όπως κατέγραψα, η επιχείρησε ξεκίνησε από τον κλωβό προσαρμογής που διατηρεί ο Σύλλογος στην περιοχή και οι πέρδικες, κρίθηκαν πως ήρθε η ώρα να απελευθερωθούν καθώς μπορούν να επιβιώσουν στο φυσικό περιβάλλον και να συμβάλουν στον εμπλουτισμό της πανίδας του Νομού.

Ήταν η 2η απελευθέρωση που έγινε τον τελευταίο καιρό, ενώ στην 1η απελευθέρωση, υπήρξαν και «τσιπαρισμένες» πέρδικες που επιτρέπουν την παρακολούθησή τους για επιστημονικούς σκοπούς και καταγραφή των συνηθειών τους.

Το επόμενο χρονικό διάστημα, θα υπάρξουν και άλλες απελευθερώσεις σε Πύλη και Φαρκαδόνα και σκοπός είναι να εμπλουτιστεί η περιοχή με ένα είδος που υπήρχε σε μεγάλους πληθυσμούς στο παρελθόν στα Τρίκαλα και είχε εξαφανιστεί.

Το εγχείρημα τελεί υπό την κοινή συνεργασία, της Δασικής Υπηρεσίας Τρικάλων, με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Τρικάλων, την Ζ’ Κυνηγετική Ομοσπονδία, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων και τον Δήμο Τρικκαίων.

Αξίζει να σημειωθεί η εξαιρετική προσπάθεια του Κυνηγετικού Συλλόγου που κατάφερε να πιστοποιήσει τον κλωβό σε μια έκταση παραχωρημένη από τον Δήμο Τρικκαίων και προχωρά με ιδίους πόρους στον εκσυγχρονισμό της εγκατάστασης.