«Έλυσαν» διαφορές με πιστόλια και …εκρηκτικό μηχανισμό

Δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σχηματίσθηκε σε βάρος 33χρονου Έλληνα και 27χρονου Αλλοδαπού που συνελήφθησαν στο Αίγιο, μετά από ένοπλη επίθεση όπου τραυμάτισαν 44χρονο και 40χρονο Αλλαδαπούς.

Οι δράστες μετέβησαν με αυτοκίνητο στο σπίτι όπου διαμένουν οι 2 Αλλοδαποί. Εκεί οι συλληφθέντες, αφού διαπληκτίστηκαν με τους παθόντες, στην συνέχεια τους πυροβόλησαν κατ’ επανάληψη με πιστόλια και αφού τελείωσαν οι σφαίρες, πέταξαν προς το μέρος τους εκρηκτικό μηχανισμό, ο οποίος και εξερράγη.

Οι δύο τραυματίες μετέβησαν με ίδια μέσα στο Νοσοκομείου Αιγίου, όπου μεταξύ άλλων διαπιστώθηκε ότι έφεραν συνολικά 8  τραύματα από σφαίρες πυροβόλου όπλου και παραμένουν νοσηλευόμενοι.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας και του Αστυνομικού Τμήματος Αιγιαλείας, σε συνεργασία με άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Αιγιαλείας, εντόπισαν και συνέλαβαν τους 2 φερόμενους δράστες.

Οι Αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή τους και κατέσχεσαν, πτυσσόμενο σουγιά και μαχαίρι, ενώ σε έρευνες στα σπίτια τους βρήκαν και κατέσχεσαν φορητό πομποδέκτη συντονισμένο στην συχνότητα της ΕΛΑΣ, 2 κάλυκες και φυσίγγιο από πυροβόλα όπλα, βαλιτσάκι μεταφοράς όπλων, εργαλεία καθαρισμού όπλων και βάση 50 φυσιγγίων, ναυτική φωτοβολίδα, μαχαίρι με δύο λάμες, ποσότητα κοκαΐνης και χασίς, καθώς και 2 τρίφτες χασίς.

Επιπλέον, σε έρευνα στο αυτοκίνητο του 33χρονου, οι Αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν 2 τσεκούρια και πτυσσόμενο μεταλλικό γκλοπ.

Για την ίδια υπόθεση αναζητούνται άλλοι 2 Έλληνες, ηλικίας 24 και 29 ετών, με δικογραφία για συνέργεια σε απόπειρες ανθρωποκτονίας με πρόθεση και έκρηξη.