Έλεγχοι και πρόστιμα σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της Θεσσαλίας

Συνεχίζονται οι έλεγχοι από Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για την τήρηση των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του covid-19 καθώς και για την διαπίστωση λοιπών παραβάσεων (υγειονομικές διατάξεις κ.λπ.).

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού, σε Λάρισα, Μαγνησία, Τρίκαλα και Καρδίτσα, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 1.146 έλεγχοι, εκ των οποίων 70 έλεγχοι σε καταστήματα, βεβαιώθηκαν συνολικά 15 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας και συνελήφθησαν 4 άτομα.

Ειδικότερα, οι συλλήψεις σημειώθηκαν στον Βόλο και στην περιοχή της Λάρισας ως ακολούθως:

Στoν Βόλο, συνελήφθη χθες τις μεταμεσονύχτιες ώρες, από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βόλου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, Έλληνας διότι εντοπίστηκε να λειτουργεί, ως προσωρινά υπεύθυνος, κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και να εξυπηρετεί, πέραν των καθήμενων πελατών, τουλάχιστον άλλους 39 όρθιους πελάτες.

Επιπλέον, επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 10.000 ευρώ, ενώ η λειτουργία του καταστήματος αναστάλθηκε για 15 ημέρες.

Στο Βόλο, συνελήφθη χθες τις μεταμεσονύχτιες ώρες, από Αστυνομικούς της ίδιας Υπηρεσίας, Έλληνας που εντοπίστηκε να λειτουργεί, ως προσωρινά υπεύθυνος, κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και να εξυπηρετεί πελάτες, μη τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις μεταξύ των τραπεζοκαθισμάτων. Επιπλέον, επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 10.000 ευρώ, ενώ η λειτουργία του καταστήματος αναστάλθηκε για 15 ημέρες.

Στην Λάρισα, συνελήφθη από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, Ελληνίδα που εντοπίστηκε να λειτουργεί, ως ιδιοκτήτρια, κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και να έχει θέσει σε λειτουργία στερεοφωνικό συγκρότημα, συνδεδεμένο με ηχεία, με αναπαραγόμενη μουσική πέραν του επιτρεπόμενου ορίου.

Στην περιοχή της Λάρισας, συνελήφθη από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κιλελέρ της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, Έλληνας που εντοπίστηκε να λειτουργεί κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και να έχει θέσει σε λειτουργία μουσική (μουσικά όργανα με ενισχυτή και ηχεία), αναπαραγόμενη πέραν του επιτρεπόμενου ορίου.

Επιπλέον, στα Τρίκαλα, επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ σε 2 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη ανάρτηση του μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού πελατών.