Εκλογές χωρίς …Κατρούγκαλο

Αποσύρεται από την «πολιτική μάχη» ο Γιώργος Κατρούγκαλος μετά το σάλο που προκάλεσε με δηλώσεις του για τις ασφαλιστικές εισφορές.

Σε ανάρτηση του στο «Twitter», ο Κατρούγκαλος αναφέρει πως «Παρακολουθώ την θεατρική παράσταση που οργανώνει η Ν.Δ. με αφορμή χθεσινή μου τοποθέτηση για τις ασφαλιστικές εισφορές.

Ξεκαθάρισα από το πρωί ότι αναφερόμουν σε προσωπικές θέσεις αρχής και όχι στις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που είναι δημοσιευμένες εδώ και καιρό. Οι συκοφαντίες της Ν.Δ. περί ΄΄κρυφής ατζέντας΄΄ είναι φαιδρές.

Η Αριστερά μιλά πάντα την γλώσσα της αλήθειας. Αν υπήρχε κρυφή ατζέντα, θα τη φανέρωνα αυτόβουλα 2 μέρες πριν από τις εκλογές;

Η ζημιά όμως γίνεται, με όργανο την μηντιακή παντοκρατορία της δεξιάς. Δεν θα τη διευκολύνω. Άλλωστε η εμπλοκή μου στην πολιτική δεν έγινε ποτέ με όρους προσωπικού συμφέροντος, αλλά προσφοράς.

Εγκατέλειψα το Ευρωκοινοβούλιο όταν προσκλήθηκα στην πρώτη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και δεν ανέλαβα με άγνοια κινδύνου την καυτή πατάτα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης.

Αναλαμβάνω πλήρως την πολιτική ευθύνη για τη χθεσινή μου τοποθέτηση και δηλώνω ότι αποσύρομαι από την εκλογική μάχη».

Λίγο νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε στον σάλο που προκάλεσαν οι «προσωπικές απόψεις» του Γιώργου Κατρούγκαλου για τους συντελεστές στις ασφαλιστικές εισφορές και «άδειασε» τον πρώην Υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε πως στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ «δεν υπάρχει καμία αύξηση εισφορών» και κάνει λόγο για fake news.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διαψεύδει το σχέδιο επιβαρύνσεων, και εμμέσως πλην σαφώς «αδειάζει» δημοσίως και όσους διακινούν τέτοιου είδους σενάρια. Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τον αρχηγό της αξιωματικής η αντιπολίτευσης, προβλέπει ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα δουν θετικές αλλαγές στην ζωή τους.

Επίσης, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με ανάρτησή του στο Facebook «αδειάζει» τον Γιώργο Κατρούγκαλο για τα όσα είπε για τις ασφαλιστικές εισφορές, μετά και τις έντονες αντιδράσεις από τον επιχειρηματικό κόσμο.

«Κανένας νέος φόρος και καμία νέα ασφαλιστική εισφορά στη μεσαία τάξη, στους ελεύθερους επαγγελματίες, στους αυτοαπασχολούμενους.

Το πρόγραμμα μας υποστηρίζει την ανάπτυξη μέσα από σαφείς φορολογικές ελαφρύνσεις στην μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και στους ελεύθερους επαγγελματίες, που άλλωστε αποτελούν και τη σπονδυλική στήλη της οικονομίας», αναφέρει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.