Εκεί που μας χρώσταγαν μας πήραν και το βόδι

Στις  9-4-2012 τα Δημοτικά Σφαγεία Πύλης, μετά από δημοπρασία, περιήλθαν στην κατοχή της οικογένειας Μαράβα και συγκεκριμένα στην επιχείρηση «Χοιροφάρμ Ε.Π.Ε.».

Η σύμβαση υπεγράφη στις 7-8-2012 με διάρκεια 12 έτη και μηνιαίο μίσθωμα 2.040 ευρώ για τα 5 πρώτα έτη, ενώ για τα υπόλοιπα θα γινόταν νόμιμη προσαύξηση, όπως προσδιορίζεται από την Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδος.

Μεταξύ των όρων της σύμβασης ήταν ότι «Ουδεμία ελάττωση του μισθίου επιτρέπεται για οποιοδήποτε λόγο και αιτία».

Στις 28-2-2017 ο τότε Δήμαρχος κ. Μαράβας, πήρε απόφαση μέσω του Δημοτικού Συμβουλίου για γενναία μείωση του ενοικίου κατά 25%. Γεγονός που σημαίνει ότι με το πέρας της 5ετίας, αντί για την νόμιμη προσαύξηση που ανέφερε η σύμβαση, πραγματοποιήθηκε μείωση του ενοικίου κατά 510 ευρώ (25%).

Ταυτόχρονα, το Δημοτικό Συμβούλιο αποδέχθηκε αίτηση της επιχείρησης για παράταση της μίσθωσης  έως το 31-1-2038, με αιτιολογία την ένταξή της σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.

Με άλλα λόγια, όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας, «εκεί που μας χρώσταγαν, μας πήραν και το βόδι».

Στις 2-12-2021, η επιχείρηση κάνει νέα αίτηση για επιπλέον επιμήκυνση της σύμβασης των Δημοτικών Σφαγείων για επιπλέον 25 έτη, με την πρόφαση ότι πρόκειται να αιτηθεί για κατασκευή φωτοβολταϊκού συστήματος ενεργειακού συμψηφισμού.

Θεωρούμε τουλάχιστον ανήθικο, η επιχείρηση του περιβάλλοντος του Δημάρχου να εκμεταλλεύεται δημοτικό ακίνητο βρίσκοντας διάφορα τεχνάσματα, προκειμένου να κρατήσει στην κατοχή της τα Δημοτικά Σφαγεία, όσο περισσότερα χρόνια γίνεται.

Με την κίνηση αυτή και μόνο, φαίνεται ότι το μόνο μέλημα του κ. Μαράβα είναι να εκμεταλλευτεί την δημοτική περιουσία για ίδιον όφελος.

Άλλωστε το έχει αποδείξει και στο παρελθόν, όπου σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Αγοραστού, το πρώτο έργο που ζήτησε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ήταν η ασφαλτόστρωση του δρόμου για το χοιροστάσιό του, η οποία και έγινε.

Βαλάντης Τσιούτσιας

Επικεφαλής της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης Δήμου Πύλης «Πύλη ΑΞΙΩΝ»