Εκδήλωση για τα 5 χρόνια λειτουργίας του θεσμού των ΤΟΜΥ στην Θεσσαλία

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας  διαχρονικά στηρίζει τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση της κρατικής υγείας και του ΕΣΥ. Τα τελευταία χρόνια στήριξε και στηρίζει την πλήρη λειτουργία των 12 ΤΟΜΥ στην Θεσσαλία μέσω χρηματοδότησης ύψους 9 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020. Καλύπτει το πλήρες μισθολογικό κόστος των περίπου 110 εργαζομένων Ιατρών και νοσηλευτικού βοηθητικού προσωπικού και τα λειτουργικά έξοδα των Δομών» τόνισε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, μιλώντας στην επετειακή εκδήλωση που διοργάνωσε το Σωματείο Εργαζομένων ΤΟΜΥ 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας για την συμπλήρωση των 5 ετών λειτουργίας του θεσμού των Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟΜΥ).

«Ο κόσμος λέει ΄΄την υγεία μου να έχω΄΄. Αυτό είναι βίωμα και πραγματικότητα. Για αυτό εμείς αξιοποιώντας όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουμε στην διάθεση μας αναβαθμίζουμε το κρατικό σύστημα υγείας.

Κάθε επένδυση στην υγεία, είναι προσφορά στον άνθρωπο.  Θέλουμε οι  άνθρωποι να αισθάνονται  ασφαλείς και να έχουν πρόσβαση σε  σύγχρονες, αξιόπιστες, ποιοτικές υπηρεσίες κρατικής υγείας. Για αυτό έχουμε χρηματοδοτήσει με περισσότερα από 120 εκ. ευρώ το κρατικό σύστημα υγείας για την κατασκευή νέων Κέντρων Υγείας, πτερύγων νοσοκομείων και Περιφερειακών Ιατρείων αλλά και την αναβάθμιση υφιστάμενων δομών υγείας, την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού Ιατρούς και Νοσηλευτές, την προμήθεια σύγχρονου ιατροτεχνολογικού  εξοπλισμού και νέων ασθενοφόρων.

Η υγειονομική κρίση απέδειξε ότι το κρατικό σύστημα υγείας μπορεί να αντιμετωπίσει την πανδημία αποτελεσματικά και ολιστικά. Το ΕΣΥ βγήκε ΄΄κερδισμένο΄΄ και με πλεόνασμα αξιοπιστίας από την κρίση του covid-19.  Το γεγονός αυτό, δημιουργεί θετικό κύμα συμπαράστασης και  μας παρακινεί να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε την ποιότητα των κρατικών Yπηρεσιών για να χτίσουμε ένα πιο βιώσιμο  και ανθεκτικό σύστημα υγείας.

Η υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό, χωρίς το οποίο όλα τελούν υπό αίρεση και αναίρεση» πρόσθεσε ο κ. Αγοραστός.