Εκδηλώσεις στον Δήμο Πύλης για την Εθνική επέτειο

Μια σειρά από εκδηλώσεις τιμής της Εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 ετοιμάζει ο Δήμος Πύλης.

Συγκεκριμένα, το τριήμερο 5-7 Οκτωβρίου, στις περιοχές Πύλης, Ροπωτού και Παλαιοκαρυάς, η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Ν. Τρικάλων διοργανώνει Πανελλήνιους αγώνες που θα έχουν διαγωνιστικό χαρακτήρα στην τεχνική αναγνώριση, ενώ θα εξεταστούν πρακτικά και θεωρητικά σε γνώσεις και δεξιότητες.

Στον χώρο της τοξωτής γέφυρας Πύλης, στις 7 Οκτωβρίου, θα γίνουν επιδείξεις και απονομές μεταλλίων στους συμμετέχοντες.

Το ίδιο χρονικό διάστημα, θα πραγματοποιηθεί από τον Ευάγγελο Χαντζιάρα Αρχιτέκτονα Μηχανικό, έκθεση –παρουσίαση δημιουργιών Μοντελισμού στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλης με ώρες επίσκεψης από τις 11 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι και από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 8 το βράδυ.

Την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου στις 7 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο Πύλης, θα παρουσιαστεί παιδικό θέατρο με το μιούζικαλ «Η χαρούμενη τρελοπαρέα».

Την Κυριακή 21 Οκτωβρίου στις 10.45 το πρωί, στην κεντρική πλατεία της Πιαλείας, θα τελεστούν τα «Τσιαβαλιάρεια» προς τιμή του πρώτου πεσόντα του Ελληνοϊταλικού πολέμου Βασίλη Τσιαβαλιάρη, με κεντρικό ομιλητή τον Σάββα Καλεντερίδη Αξιωματικό εν αποστρατεία και συγγραφέα.

Την Κυριακή 28 Οκτωβρίου, θα τελεστεί η Θεία  Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνα, η επιμνημόσυνη δέηση και η κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων στην Πύλη και θα ακολουθήσει η παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας.

Παράλληλα εκδηλώσεις μνήμης και παρελάσεις θα γίνουν σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες Πύλης με την φροντίδα των Σχολείων, των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων και των αρμοδίων Αντιδημάρχων.