Έκδηλη πλέον η ανησυχία (και) στην Ελλάδα

Άλλα 35 νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα του «κορωνοϊού» στην Ελλάδα, ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4227, ενώ 9 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ.

Από τα σημερινά κρούσματα, 4 εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, 5 από ασθενείς που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο, ενώ τα υπόλοιπα είναι 17 εντοπίστηκαν στην Αττική, 2 στην Θεσσαλονίκη, 2 στην Καβάλα, 2 στην Αχαΐα. 1 στην Μαγνησία, 1 στην Χαλκιδική και 1 στην Βοιωτία.

Οι επιστήμονες ανησυχούν για τα συνεχή κρούσματα στα μεγάλα αστικά κέντρα που δείχνουν ότι υπάρχει διασπορά του ιού στην κοινότητα.

Τα εισαγόμενα κρούσματα ειδικά από τις χώρες των Βαλκανίων έχουν θορυβήσει την Κυβέρνηση που ψάχνει τρόπους να ανακόψει την εισροή τους στην Ελλάδα.

Για τον λόγο αυτό, η Πολιτική Προστασία εξέδωσε εντολή και από αύριο Τρίτη, όσοι μπαίνουν στην Ελλάδα αεροπορικώς από Βουλγαρία και Ρουμανία θα επιδεικνύουν απαραίτητα αρνητικό μοριακό τεστ, όπως γίνεται και στον Προμαχώνα.

Αυτό που ανησυχεί τους επιστήμονες, είναι η χαλάρωση από μέρος του πληθυσμού και ζητούν να τηρούνται τις αποστάσεις και τα μέτρα υγιεινής και φυσικά η χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους.