Είναι πολλά τα λεφτά Άρη

Το ημερολόγιο έδειχνε 27 Ιουνίου 2009 όταν έφευγε από την ζωή σε ηλικία 87 ετών, ο Ηθοποιός που ταυτίστηκε με τον ρόλο του κακού στην μεγάλη οθόνη, Σπύρος Καλογήρου.

Καθιερώθηκε με την χαρακτηριστική φωνή και το άγριο παρουσιαστικό του.

Εξάλλου η φωνή του ήταν αυτή που τον οδήγησε στην Δραματική Σχολή του Ελληνικού Ωδείου, καθώς ασχολούνταν ερασιτεχνικά με το θέατρο και έγραφε και στίχους, τους οποίους διάβαζε στον ραδιοφωνικό σταθμό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τον άκουσε σκηνοθέτης της ΥΕΝΕΔ και τον προέτρεψε να ασχοληθεί επαγγελματικά με την ηθοποιία και όταν ο Καλογήρου αρνήθηκε, τον πήρε από το χέρι και τον πήγε στην Σχολή.

Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1955, έπαιξε σε περίπου 200 θεατρικά έργα, έπαιξε σε πολλές ταινίες, και στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο που πρωτοεμφανίστηκε το 1955 και έκτοτε συμμετείχε σε περισσότερες από 60 ταινίες.

Η ταινία που άφησε εποχή ήταν η «Λόλα», στην οποία ο Σπύρος Καλογήρου είχε πει την αξέχαστη φράση «Είναι πολλά τα λεφτά Άρη», προς τον τότε συμπρωταγωνιστή του Νίκο Κούρκουλο, για τα «μάτια» της Τζένης Καρέζη.

Το 1952 είχε γνωρίσει την γυναίκα της ζωής του την Ηθοποιό Ευαγγελία Σαμιωτάκη και μετά το 1980 έκαναν τον δικό τους θίασο.

Το 1966, στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης, του απονεμήθηκε τιμητική διάκριση για την ερμηνεία του στην μικρού μήκους ταινία «Τζίμης ο Τίγρης» του Παντελή Βούλγαρη και οι κριτικοί κινηματογράφου τού απένειμαν το 1971 τον Αργυρό Απόλλωνα για τον ρόλο του στην ταινία «Κατάχρηση εξουσίας».

Τιμήθηκε με την Χρυσή Κεφαλή του «Θεάτρου Βαχτάγκοφ» της Μόσχας.