Είναι δύσκολα …γράμματα αυτά για το Υπουργείο Παιδείας;

Με την «φωνή της κοινής λογικής» ο Λοιμωξιολόγος και Μέλος της Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας Μ. Λαζανάς, ζήτησε «λουκέτο» από τώρα στην σχολική χρονιά με εξαίρεση τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου.

Στα αλήθεια ποιος σοβαρός άνθρωπος πιστεύει πως η …τηλε-εκπαίδευσης με τα μύρια τεχνικά προβλήματα, όπου απλά γίνονται …επαναλήψεις ύλης, προσφέρει περαιτέρω γνώσεις;

Στα ήδη γεμάτα άγχος παιδιά από τον …εγκλεισμό τους τι νόημα έχει να τους προσφέρεται και επιπρόσθετο άγχος με μια …επανάληψη ύλης σε μια σχολική χρονιά που την σταμάτησε αρχές Μαρτίου ο «κορωνοϊός»;

Αφήστε τα παιδιά αυτό το χρονικό διάστημα να ανακαλύψουν γνώσεις και εκτός …σχολικής ύλης…

Δεν θα χαθεί ο κόσμος να μην κάνουν …επανάληψη και φροντίστε εκεί στο Υπουργείο Παιδείας, να σχεδιάσετε καλύτερη και ουσιαστική τηλε-εκπαίδευση χωρίς μεταφορά  …άγχους και με πρόγραμμα και ξεχάστε την φετινή σχολική χρονιά με …ρίσκα σε βάρος της υγείας όλων μας με σχεδιαζόμενη… επιστροφή των μαθητών στα σχολεία.

Εκτός και αν είναι δύσκολα …γράμματα αυτά για το Υπουργείο Παιδείας, την ώρα που η ίδια Κυβέρνηση και οι Κυβερνήσεις των άλλων χωρών κάνουν λόγο για ΠΟΛΕΜΟ με ΑΟΡΑΤΟ ΕΧΘΡΟ που αν δεν υπάρξει βεβαιότητα εξολόθρευσής τους δεν μπορεί να υπάρξει …επιστροφή στην «κανονικότητα».

«Δεν θεωρώ ασφαλές να ανοίξουν τα σχολεία γιατί τα παιδιά δεν έχουν αντισώματα, δεν έχουν προσβληθεί. Πώς θα βρεθούν τα παιδιά σε μια αίθουσα 30 ατόμων;» το λογικό ερώτημα του κ. Λαζανά…

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο London School of Economics και εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης στους διεθνείς οργανισμούς για ζητήματα που αφορούν στον κορωνοϊό Ηλίας Μόσιαλος.

 «Προσωπικά, θα ήμουν πολύ διστακτικός για το άνοιγμα των σχολείων. Πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί. Γνωρίζοντας πως οι μαθητές μπορούν να είναι κατά το πλείστον ασυμπτωματικοί και επομένως να κάνουν και την μεγαλύτερη διασπορά στον πληθυσμό, επανερχόμενοι μαζικά στα σχολεία, είναι προτιμότερο σύμφωνα με την προσωπική του άποψη τα σχολεία να μην ανοίξουν κανονικά με την άρση των μέτρων.

Αν αποφασιστεί άνοιγμα των σχολείων αυτό θα έπρεπε να γίνει για την τελευταία τάξη και με μοντέλο «ζωνών διδασκαλίας», να μην γυρίσουν όλοι οι μαθητές»  και παραδέχτηκε πως αναμφίβολα όλο αυτό θα δημιουργήσει ζήτημα, το οποίο πρέπει να επιλύσει η κυβέρνηση, αναφορικά με τον θεσμό των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Δεν είμαστε σε κανονικές συνθήκες, πρέπει να σκεφτόμαστε διαφορετικά», δήλωσε τονίζοντας πως είναι λάθος να θεωρούμε πως με την άρση των μέτρων περιορισμού αυτομάτως θα επανέλθουμε στην καθημερινότητα πριν την έξαρση του κορονοιού», ανέφερε ο κ. Μόσιαλος…