Έγκριση για κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα στα Τρίκαλα

Στην ενίσχυση της μετακίνησης στα Τρίκαλα με ποδήλατο, προχωρά ο Δήμος Τρικκαίων με την χορήγηση δωρεάν κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων, καθώς εγκρίθηκε σχετικό πρόγραμμα που επιχορηγεί τον Δήμο με 371.970,24 ευρώ για την προμήθεια ηλεκτρικών ποδηλάτων.

Πρόκειται για 45 ηλεκτρικά ποδήλατα, που θα διατίθενται από 4 σταθμούς εντός πόλης, είτε με ειδική εφαρμογή (application), την οποία οι πολίτες θα «κατεβάζουν» από το κινητό τους, είτε με ειδική κάρτα.

Η χρήση θα είναι δωρεάν και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν, όταν ολοκληρωθούν τα σχετικά με τον διαγωνισμό.

Ήδη ο Δήμος Τρικκαίων διαθέτει δωρεάν συμβατικά ποδήλατα από το info point στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων με την επίδειξη της ταυτότητας για ορισμένο χρονικό διάστημα. Μάλιστα μέσω προγράμματος της e-trikala, διατίθενται και φοριαμοί, για να μπορεί ο πολίτης να αποθηκεύει για μικρό διάστημα τις αποσκευές του, ενώ πριν 4 χρόνια ο Δήμος Τρικκαίων και η e-trikala προμηθεύτηκαν ηλεκτρικά ποδήλατα που χρησιμοποιούνται από την Δημοτική Αστυνομία και από Υπηρεσίες του Δήμου και ηλεκτρικά οχήματα, ενώ αναμένεται η υλοποίηση ενός ακόμη προγράμματος για χρήση ηλεκτρικών πατινιών.

Ταυτόχρονα, ο Δήμος Τρικκαίων αυξάνει τα περίπου 4,5 χλμ. υπαρχόντων ποδηλατόδρομων, σε 20 χλμ. μέχρι τα τέλη του 2023, εντός αστικού ιστού καθώς επεκτείνεται ο ποδηλατόδρομος της οδού Κονδύλη προς το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο της Μπάρας, δημοπρατήθηκε η δημιουργία ποδηλατόδρομου 2,5 χλμ. στο ΝΑ άκρο της πόλης, ξεκίνησαν έργα για την ανακατασκευή της νότιας εισόδου της πόλης (οδός Καρδίτσης) με δημιουργία ποδηλατόδρομου και κατασκευάζεται ο ποδηλατόδρομος στις όχθες του Ληθαίου ποταμού.