Εγκατάσταση σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Εγκαταστάθηκαν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας 3 σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε Λάρισα, Βόλο και Τρίκαλα.

Οι σταθμοί φόρτισης αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο της πολιτικής για βιώσιμη ανάπτυξη και προώθηση φιλικών προς το περιβάλλον τρόπων μετακίνησης και του περιφερειακού σχεδιασμού για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στη Θεσσαλία, με χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Interreg Med Enernet Mob».

Το πρόγραμμα πέρα από την  εγκατάσταση τριών  σταθμών φόρτισης διπλής εξόδου,  περιλαμβάνει σύστημα παρακολούθησης, διαχείρισης, διασύνδεσης και προβολής τους μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας και κατάλληλο λογισμικό διαχείρισης των σημείων φόρτισης.

«Μετά την απόκτηση του 1ου ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ΄΄EnerNETMob΄΄ ολοκληρώσαμε και την εγκατάσταση  σταθμών φόρτισης για την εξυπηρέτηση των κατόχων  ηλεκτρικών αυτοκινήτων που κινούνται μέσα στα όρια της  Περιφέρειας Θεσσαλίας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Οι σταθμοί βρίσκονται στις εξής διευθύνσεις:

1)         Κτίριο Περιφέρειας Θεσσαλίας στον Βόλο (πρώην Νομαρχία Μαγνησίας), Ελ. Βενιζέλου και Αναλήψεως

2)         Κτίριο ΚΤΕΟ, Οικισμός Σωτήρα Τρικάλων

3)         Νέο Κτίριο Περιφέρειας Θεσσαλίας, Καλλισθένους και Θεοφράστου στην Λάρισα

Οι κάτοχοι ηλεκτρικών αυτοκινήτων μπορούν να συνδέονται για την δωρεάν φόρτιση των οχημάτων τους στην πλατφόρμα της Blink International ή να προμηθευτούν δωρεάν μια κάρτα πρόσβασης στους σταθμούς φόρτισης από την Περιφέρειας Θεσσαλίας, Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, πλατεία Ρήγα Φεραίου, κτίριο πρώην Νομαρχίας, γραφείο 236.