«Έφυγε» σε ηλικία 27 ετών ο πιο …μικροσκοπικός άνθρωπος του πλανήτη

Ο πιο μικρόσωμος άνθρωπος του κόσμου ο Καγκέντρα Θάπα Μάγκαρ, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 27 ετών σε νοσοκομείο του Νεπάλ.

Ο εκλιπών που είχε ύψος 67,08 εκατοστών, ζούσε με τους γονείς του και το  τελευταίο διάστημα είχε νοσηλευτεί πολλές φορές με πνευμονία, αλλά αυτή την φορά επηρεάστηκε και η καρδιά του.

«Ήταν τόσο μικροσκοπικός όταν γεννήθηκε, που τον κρατούσαμε στην παλάμη του χεριού. Δυσκολευόμασταν πολύ να του κάνουμε μπάνιο», ανέφερε ο πατέρας του, ο Ρουπ Μπαχαντούρ.

Ο Καγκέντρα, το όνομα του οποίου είχε περιληφθεί στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, είχε αναγνωριστεί το 2010, όταν έκλεισε τα 18 του, ως ο πιο κοντός εν ζωή άνθρωπος του κόσμου που διατηρούσε την ικανότητα να βαδίζει. Τότε, είχε φωτογραφηθεί κρατώντας ένα πιστοποιητικό λίγο μικρότερο σε μέγεθος από τον ίδιο.

Ο Καγκέντρα ήταν επίσης το κεντρικό πρόσωπο σε διαφημιστική εκστρατεία για την προώθηση του τουρισμού στο Νεπάλ.

Πολύ σύντομα όμως τον «εκθρόνισε» ο συμπατριώτης του, ο Τσάντρα Μπαχαντούρ Ντάνγκι, που είχε ύψος 54,6 εκατοστά. Όταν ο Τσάντρα πέθανε, το 2015, ο Καγκέντρα ανέκτησε τον «τίτλο» του.

Με τον θάνατό του, ο «τίτλος» πηγαίνει τώρα σε έναν Κολομβιανό, τον Έντουαρντ «Νίνιο» Ερνάντες, που έχει ύψος 70,21 εκατοστά.

Ο πιο κοντός άνθρωπος του κόσμου, που όμως δεν μπορεί να περπατά ή να στέκεται μόνος του χωρίς βοήθεια είναι ο Φιλιππινέζος Τζουνρέι Μπαλαβίνγκ, με ύψος 59,93 εκατοστά.