«Έφυγε» ο Τόλης Βοσκόπουλος

Λίγες ημέρες πριν τα γενέθλια του (26 Ιουλίου), έφυγε από την ζωή σε ηλικία 81 ετών, ο σπουδαίος Τραγουδιστής, Συνθέτης και Ηθοποιός Τόλης (Απόστολος) Βοσκόπουλος.

Από τους σημαντικότερους τραγουδιστές στην ιστορία του Ελληνικού τραγουδιού, και μακράν ο πιο εμπορικός.

Λόγω του στυλ, του στησίματος του στο πάλκο, και του τρόπου ερμηνείας και ντυσίματος, οι φανατικοί θαυμαστές του τον αποκαλούσαν «Πρίγκιπα» . Ένας καλλιτέχνης που έχει φανατικούς θαυμαστές, και όπως λένε χαρακτηριστικά «τον Βοσκόπουλο ή θα τον λατρεύεις ή δεν θα τον ακούς καθόλου».

Ο Τόλης Βοσκόπουλος βρισκόταν στην κορυφή του Ελληνικού λαϊκού τραγουδιού για δεκαετίες.

Κατά περιόδους έχει γράψει τραγούδια τόσο σε στίχο όσο και μουσική που έχει συμπεριλάβει σε προσωπικούς του δίσκους ή τα έχουν ερμηνεύσει άλλοι καλλιτέχνες.

Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο σε ηλικία 18 ετών και 5 χρόνια αργότερα έκανε το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο. Έχει πρωταγωνιστήσει αλλά και συμμετάσχει σε πάρα πολλές θεατρικές παραστάσεις δίπλα σε ιερά τέρατα της ηθοποιίας.

Μπήκε στην δισκογραφία και καθιερώθηκε το 1968 με το τραγούδι «Αγωνία», ενώ το 1971 έγραψε την σύνθεση του τραγουδιού «Αδέλφια μου αλήτες πουλιά» που  ερμήνευσε ο Γιάννης Βογιατζής και κέρδισε το 1ο βραβείο στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης, ενώ την επόμενη χρονιά στο ίδιο φεστιβάλ μετείχε ο ίδιος με το τραγούδι «Ξανθή αγαπημένη Παναγιά».