«Έφυγε» η Μάρθα Καραγιάννη

Σε ηλικία 83 ετών, έφυγε από την ζωή, η Ηθοποιός Μάρθα Καραγιάννη.

Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Κερατσίνι, σπούδασε χορό και από τα 8 της χρόνια άρχισε να δίνει παραστάσεις στην Λυρική Σκηνή.

Το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο το έκανε σε ηλικία 17 ετών το 1956 στην ταινία της «Φίνος Φιλμς». «Η άγνωστος», σε σκηνοθεσία Ορέστη Λάσκου.

Ακολούθησε τον επόμενο χρόνο, το θεατρικό της ντεμπούτο στην επιθεώρηση «Ελέφαντες και ψύλλοι» εκεί όπου γνωρίστηκε με τον Γιάννη Δαλιανίδη. Στην τηλεόραση εμφανίζεται πρώτη φορά στη σειρά «Ο δρόμος», ¨το 1977.

Η Μάρθα Καραγιάννη παντρεύτηκε το Δημήτρη Στεφανάκο, ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, τον Οκτώβριο, 1960. Απέκτησαν παιδί που πέθανε 3 ημέρες μετά την γέννηση του και το ζευγάρι χώρισε λίγους μήνες αργότερα.

Το 2001 έγραψε την αυτοβιογραφία της με τίτλο «Ο έρωτας μωρό μου είναι γλέντι» που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Άγκυρα».

Περισσότερα βιογραφικά στοιχεία αλλά και περισσότερες πληροφορίες για τις ταινίες και τα θεατρικά που συμμετείχε περιλαμβάνονται στο δεύτερο αυτοβιογραφικό βιβλίο, «Μάρθα Καραγιάννη, κορίτσι για μιούζικαλ», 2009 που έγραψε ο Μάκης Δελαπόρτας για τις εκδόσεις «Ορφέας».

Η εκλιπούσα λάτρευε τα ταξίδια και για αυτό και είχε δηλώσει «πολίτης του κόσμου» και είχε ταξιδέψει σχεδόν σε όλο τον κόσμο.