Έφοδοι Αστυνομικών σε σπίτια για …τζόγο και σε …Εκκλησίες

Εφόδους σε 5 σπίτια όπου είχαν στηθεί τυχερά παιχνίδια, κατά παράβαση όλων των μέτρων για την προστασία από τον κορωνοϊό, πραγματοποίησαν Αστυνομικοί.

Μεταξύ των παραβατών των κανόνων για περιορισμό διασποράς της νόσου είναι και 2 Ιερείς, στην Κοζάνη και στην Αργολίδα, στους οποίους επιβλήθηκε πρόστιμο 1.500 ευρώ, για λειτουργία παρουσία πιστών.

Στο Ρέθυμνο συνελήφθησαν 30 άτομα και τους επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα γιατί συμμετείχαν σε ιδιωτική συνάθροιση σε οικία, ενώ 14 από τα 30 άτομα κατηγορούνται για παράνομο τζόγο και στον διοργανωτή της συνάθροισης επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ.

Στην Ρόδο συνελήφθησαν 8 άτομα. Στον διοργανωτή επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 και στους υπόλοιπους 7 από 300 ευρώ πρόστιμο για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στον Βόλο συνελήφθη άνδρας και του επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ για διοργάνωση ιδιωτικής συνάθροισης. Παράλληλα επιβλήθηκε από 300 ευρώ πρόστιμο σε 3 άτομα που συμμετείχαν στη συνάθροιση για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στην Πάτρα, επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ σε διοργανωτή ιδιωτικής συνάθροισης σε οικία και από 300 ευρώ πρόστιμο σε 3 συμμετέχοντες στην συνάθροιση.

Στην Καλλικράτεια Χαλκιδικής συνελήφθησαν 7 άτομα που συμμετείχαν σε συνάθροιση σε σπίτι και επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ στον διοργανωτή.

Στον Πειραιά συνελήφθη υπεύθυνη Σωματείου διοργάνωσης επιτραπέζιων παιχνιδιών, επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ και 15νθημερη αναστολή λειτουργίας του, ενώ στους παρευρισκόμενους επιβλήθηκαν από 600 ευρώ πρόστιμο σε 4 άτομα και 300 ευρώ σε 1 άτομο.

Στην Αττική επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ σε ιδιοκτήτη ταβέρνας για παραβίαση αναστολής λειτουργίας και από 300 ευρώ πρόστιμο σε 8 παρευρισκόμενους πελάτες.

Συνολικά, στο πλαίσιο των εντατικών ελέγχων που πραγματοποιούνται καθημερινά από την αστυνομία για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού, χθες Κυριακή, πραγματοποιήθηκαν σε όλη την χώρα 59.990 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 1.230 παραβάσεις και 49 συλλήψεις.

Σύμφωνα και με δήλωση του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου, τα πρόστιμα που δεν πληρώνονται από τους παραβάτες μεταφέρονται στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. και θα πληρωθούν με τις προσαυξήσεις λόγω καθυστέρησης.