Έδωσε …υπόσχεση για περισσότερα χρήματα

«Το πρόγραμμα ΄΄Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον΄΄ θα προχωρήσει και στις άλλες Ελληνικές Περιφέρειες τις επόμενες μέρες και θα επανέλθουμε με καινούρια φάση και περισσότερα χρήματα» δήλωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης και πρόσθεσε πως «η λογική στο πρόγραμμα είναι ότι όποιος πρώτος υποβάλλει αίτηση, αυτός και εξυπηρετείται. Διαφορετικά, θα ήταν ένα θέμα κλασικού Ελληνικού ρουσφετιού και προφανώς θέλουμε να μείνουμε μακριά από αυτή την λογική».

Ο Υπουργός επανέλαβε ότι «θα υπάρξει αύξηση του προϋπολογισμού του προγράμματος, ενώ σημείωσε ότι τα προβλήματα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας μέσω της οποίας υποβάλλονται οι αιτήσεις έχουν αντιμετωπιστεί σε μεγάλο βαθμό» και τόνισε «Το ΄΄Εξοικονομώ κατ’ Οίκον΄΄ είναι πρόγραμμα που ξεκίνησα προσωπικά το 2009 και χαίρομαι που το έχει αγκαλιάσει ο κόσμος. Βεβαίως τα χρήματα είναι περιορισμένα.

Στην Ήπειρο, κατευθείαν την πρώτη μέρα εξαντλήθηκε ο προϋπολογισμός και είμαστε σε επαφή με τις Υπηρεσίες του Υπουργείου και με τον Περιφερειάρχη, ώστε να αυξηθεί το ποσό και έτσι κι αλλιώς θα επανέλθουμε με μια καινούρια φάση. Πάντως, το σύστημα είναι απλό, είναι ηλεκτρονικό. Επίσης, είναι σημαντικό ότι έχει επιλεγεί μια διαδικασία, που την ημέρα που υποβάλλεις την αίτησή σου κλείνει και το θέμα για σένα».