Δυσαρέσκεια του εμπορικού κόσμου για την παράταση του lockdown

Την δυσαρέσκεια του εκφράζει το «επιχειρείν» της χώρας για την παράταση για ακόμη 1 εβδομάδα του lockdown.

Ο εμπορικός κόσμος, είχε καλλιεργήσει την ελπίδα, ότι το άνοιγμα των Σχολείων της Α/Βάθμιας Εκπαίδευσης την ερχόμενη εβδομάδα, θα έφερνε και άνοιγμα των εμπορικών επιχειρήσεων, αλλά οι Λοιμωξιολόγοι της χώρας, «φρέναραν» την ελπίδα αυτή, μεταθέτοντας την επιστροφή στον πολυπόθητο κανονικό τρόπο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων.

Ο εμπορικός κόσμος, είδε με απογοήτευση να μην ισχύει από την ερχόμενη εβδομάδα ούτε καν το «click away» και …προειδοποιούν την Κυβέρνηση και δη το οικονομικό επιτελείο της, να …ετοιμάζεται για το ενδεχόμενο καταγραφής στις αρχές του 2021 για διψήφιο ποσοστό ύφεσης.

Οι Έμποροι, βλέπουν ότι αναδεικνύεται σε «όνειρο θερινής νυχτός» το «click in shop» στο οποίο η αγορά είχε εναποθέσει τις ελπίδες της για την περίοδο των εκπτώσεων.

Κατά την άποψη των Εμπόρων, η επαναφορά του «click away» και της μετεξέλιξης του σε «click in shop» στο λιανεμπόριο, σε συνδυασμό με την έναρξη των χειμερινών τακτικών εκπτώσεων στις 11 Ιανουαρίου, θα έδινε ευκαιρία, ώστε να αποφευχθεί ένα εαρινό κύμα «λουκέτων».

Είναι προφανές ότι προέχει η ευθύνη της δημόσιας υγείας και έπεται αυτή απέναντι στους ανθρώπους της αγοράς, αλλά οι αντοχές και οι δυνάμεις των Εμπόρων, δοκιμάζονται πολύ σκληρά από τη ψυχολογική και οικονομική κόπωση της νέας παράτασης του lockdown και βλέπουν να χάνεται «σωσίβιο επιβίωσης» σε επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου όπως αυτό των χειμερινών εκπτώσεων.