Δόθηκε …υπόσχεση για την στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας

Συνάντηση είχαν οι Πρόεδροι των 4 Επιμελητηρίων της Θεσσαλίας, με τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό.

Οι Πρόεδροι, άκουσαν τον κ. Αγοραστό να δηλώνει πως «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ενεργοποιεί για την στήριξη της μικρομεσαίας

επιχειρηματικότητας όλα τα διαθέσιμα εργαλεία σε μια κρίσιμη, μεταβατική  εποχή για την οικονομία και την κοινωνία μέσω σχεδίου δράσης για την αντιμετώπιση των συνεπειών του ΄΄κορωνοιού΄΄.

Χρειάζεται σοβαρότητα, συνεργασία, συνέργεια, αλληλοβοήθεια, συγκεκριμένο σχέδιο και καλή στρατηγική. Χρειάζεται ακόμη να είμαστε έγκαιρα προετοιμασμένοι ώστε να επωφεληθούμε από την δημοσιονομική χαλάρωση και να υλοποιήσουμε σε συνεργασία με τους φορείς έργα,  δράσεις και προγράμματα»

Στο πλαίσιο αυτό, η Περιφέρεια Θεσσαλίας με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 πρόκειται να ενεργοποιήσει:

Την δράση «Κουπόνια Τεχνολογίας» για την ενίσχυση των πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων της Περιφέρειας, μέσω της αγοράς καινοτόμων εφαρμογών Τεχνολογίας και  Πληροφορικής (εξοπλισμό -hardware, λογισμικό -software, υπηρεσίες ανάπτυξης ηλεκτρονικού εμπορίου κ.α.), το πρόγραμμα «Ανάπτυξη και αναβάθμιση πληροφοριακών συστημάτων και ηλεκτρονικών υποδομών των Επιμελητηρίων», ώστε να συγχρονιστούν με την εποχή, να αξιοποιήσουν τις νέες  τεχνολογικές δυνατότητες και να προσφέρουν ποιοτικότερες και πιο αποτελεσματικές υπηρεσίες στις επιχειρήσεις- μέλη τους.

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα μέσω των προγραμμάτων Επενδύω και Επανεπενδύω στην Θεσσαλία, τον Αναπτυξιακό Νόμο, τα ιδιωτικά έργα Leader,  το Ταμείο Επιχειρηματικότητας ΤΕΠΙΧ για την ενίσχυση της ρευστότητας των μικρών επιχειρήσεων, μέσω παροχής τραπεζικών δανείων με επιδότηση επιτοκίου, την ενίσχυση της ίδρυσης και λειτουργίας τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων κ.α.», δηλώνει ο κ. Αγοραστός.