Δόθηκε εντολή οι εργαζόμενοι να μην πάνε για δουλειά και οι μαθητές σχολείο…

Ισχυρή σύσταση απηύθυνε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μετά από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων, προς τους κατοίκους σε Μουρίκι, Πλατανάκια, ΄Υπατο και Λουτούφι στην Θήβα, καθώς και στα Λουκίσια Χαλκίδας να παραμείνουν στα σπίτια τους και να αποφύγουν κάθε άσκοπη μετακίνηση, να χρησιμοποιούν μάσκα σε όλους τους χώρους εσωτερικούς και εξωτερικούς, να μην πάει κανένας μαθητής στο σχολείο και οι εργαζόμενοι στις δουλειές τους και να αναμένουν νεότερη ενημέρωση.

Κατόπιν συνεννόησης με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, απευθύνεται ισχυρή σύσταση στους εργοδότες, οι οποίοι απασχολούν στις επιχειρήσεις τους κατοίκους των περιοχών αυτών, να αποδεχθούν τη μη προσέλευση των εργαζομένων, χωρίς καμία περαιτέρω επίπτωση.

Η σύσταση προέκυψε μετά την ιχνηλάτηση 63χρονης Ελληνίδας που βρέθηκε θετική στον «κορωνοϊό» και νοσηλεύεται στο «Νίμιτς».

Αύριο Πέμπτη το πρωί, 4 Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται στους εν λόγω οικισμούς για την διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων, οπότε και θα εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση».