Δοκιμάζεται (και) η Ελλάδα

Στις φλόγες έχουν παραδοθεί περιοχές της Ελλάδας εξαιτίας πυρκαγιών σε δάση.

Στους πρόποδες της Πάρνηθας, η πυρκαγιά ξέφυγε χθες το μεσημέρι, συντελώντας σε εφιαλτικό σκηνικό με την καταστροφή περιουσιών και το σκηνικό συνεχίζεται  σε μια πολύ μεγάλη περίμετρο που εκτείνεται στο τρίγωνο του οικισμού Αδάμες, Βαρυμπόμπη και Θρακομακεδόνες.

Οι φλόγες πέρασαν ακόμα και το ρέμα της Χελιδονούς και υπάρχουν καμένες περιοχές μέχρι το ύψος της Λυκόβρυσης.

Υπάρχουν δεκάδες μεγάλες εστίες που δημιουργούν πύρινο εφιάλτη που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και να τις κρατήσουν στην περίμετρο.

Εξαιτίας της πυρκαγιάς, τέθηκε εκτός λειτουργίας το αντλιοστάσιο στο ρέμα της Χελιδονούς λόγω διακοπής ηλεκτροδότησης στην περιοχή και υπάρχει διακοπή στην παροχή πόσιμου νερού με τα συνεργεία της ΕΥΔΑΠ να καταβάλλουν προσπάθειες, θέτοντας σε λειτουργία εναλλακτικούς τρόπους υδροδότησης προκειμένου να συνεχιστεί η παροχή νερού.

Σε όλη την περιοχή, απομακρύνθηκαν οι κάτοικοι για να μην κινδυνεύσει η ζωή τους, ενώ 7 άτομα μεταξύ των οποίων και Πυροσβέστης, έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα λόγω του καπνού. Στην Εύβοια, έχουν εκκενωθεί συνολικά 8 χωριά και οικισμοί καθώς οι φλόγες κατέστρεψαν σπίτια και εγκαταστάσεις και μεγάλη έκταση πευκοδάσους.

Συνολικά υπήρξαν χθες 81 δασικές πυρκαγιές στην χώρα που αντιμετωπίζει έναν από τους χειρότερους καύσωνες των τελευταίων 40 ετών.