Διπλή διάκριση σε διαγωνισμό για το ΑΚΕΘ

Η ομάδα του AKETH CargoBots, πραγματοποίησε εξαιρετική παρουσία στον Περιφερειακό διαγωνισμό Θεσσαλίας FIRST LEGO League Challenge που πραγματοποιήθηκε στον Βόλο.

Οι συμμετέχουσες ομάδες διαγωνίστηκαν σε 4 θεματικές ενότητες.

Στο Robot Game, όπου τα ρομπότ διαγωνίζονται για το καλύτερο σκορ, τον Μηχανικό Σχεδιασμό (Robot Design) και την Καινοτόμο Λύση (Innovation Project) εφαρμόζοντάς πάντα τις Θεμελιώδεις Αξίες (Core Values).

Η ομάδα του ΑΚΕΘ (Κωνσταντίνα Μαντζάνα, Ευάγγελος Νημάς, Χρήστος Τσιχρίνης και Μαρία Φούφα με προπονητές τους Γιώργο Γίδα και Ευάγγελο Μαντζάνα) ήταν η μοναδική που κατάφερε να αποσπάσει εισιτήριο πρόκρισης και στις 2 διαφορετικές κατηγορίες του διαγωνισμού, για τον μεγάλο τελικό FLL Challenge και τo Global Innovation Award Event Ελλάδας αντίστοιχα.

Το Innovation Project είναι ένα σύστημα προσομοίωσης της αποτελεσματικότερης διαχείρισης κάδων ανακύκλωσης των 8 Γυμνασίων της πόλης των Τρικάλων. Δημιουργήθηκε μακέτα με 5 κάδους όπου καταγράφεται η πληρότητα, αποστέλλοντας την πληροφορία αυτή στο νέφος σε κανάλι στο Thingspeak.

Ένας αισθητήρας ανιχνεύει όποιον πλησιάζει και με ένα μοτέρ ανοίγει τον αντίστοιχο κάδο. Στην συνέχεια τα δεδομένα αντλούνται από  μια εφαρμογή Android που δημιουργήθηκε. Εκεί οποιοσδήποτε μπορεί να ενημερωθεί για την πληρότητα των κάδων και να υποβάλει παράπονα στους αρμόδιους.

Η εταιρία αποκομιδής απορριμμάτων μπορεί να βρει το βέλτιστο δρομολόγιο για την αποκομιδή των απορριμμάτων ανακύκλωσης μέσω των ενσωματωμένων χαρτών της Google.

Πολύτιμη συνεισφορά στην υλοποίηση της εφαρμογής Android του Innovation Project υπήρξε από τον Μάριο Μπαντόλα και από τον Διευθυντή ανακύκλωσης της ΠΑΔΥΘ Λευτέρη Παγανό σε εξαιρετικά χρήσιμες πληροφορίες στον τρόπο αποκομιδής απορριμμάτων στην περιοχή μας.