Δικαστική απόφαση βάζει τέλος στο μονοπώλιο της FIFA και της UEFA

ΔΙΚΑΙΩΣΗ για την European Super League με δικαστική απόφαση που βάζει τέλος στο μονοπώλιο της FIFA και της UEFA και το παγκόσμιο ποδόσφαιρο οδεύει για μεγάλες αλλαγές, δικαιώνοντας την προσφυγή της «Α22».

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε ότι UEFA και FIFA δεν πρέπει να έχουν το δικαίωμα να εγκρίνουν εκείνες οποιαδήποτε διασυλλογική διοργάνωση.

Σύμφωνα με την απόφαση, οι κανονισμοί των UEFA/FIFA είναι αντίθετες με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία και οι ομάδες έχουν το δικαίωμα να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε διοργάνωση, χωρίς την άδεια από UEFA/FIFA και χωρίς την αιγίδα των 2 Ομοσπονδιών, ενώ η UEFA δεν μπορεί να τιμωρήσει ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ που πρωτοστατούν σε αυτή την κίνηση σε περίπτωση που δεν συμμετέχουν στο Champions League.

Όπως είχε αναφέρει ο Μπερντ Ράιχαρτ, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας «Α22», που είναι υπεύθυνη για την προώθηση και το μάρκετινγκ της λίγκας, το πλάνο προϋποθέτει τη δημιουργία ανοιχτής λίγκας, που θα μπορούσε να περιλαμβάνει από 60 έως και 80 ομάδες διαφόρων κατηγοριών.

Δεν θα υπάρχουν μόνιμα μέλη στην λίγκα, ενώ οι ομάδες θα παίζουν την σεζόν τουλάχιστον 14 αγώνες.