Διήμερο εκδηλώσεων στα Τρίκαλα για την Επέτειο του «ΟΧΙ»

Η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 έχει ιδιαίτερη αξία για την Ελλάδα, υπενθυμίζοντας την αντίσταση της πατρίδας μας ενάντια στον φασισμό και τον ναζισμό για την δημοκρατία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και επισημότητα θα εορταστεί και φέτος στα Τρίκαλα, το ηρωικό έπος του 1940, τιμώντας την γενιά που με αγώνες και θυσίες δόξασε την Ελλάδα, προσθέτοντας λαμπρές σελίδες στην Ιστορία της χώρας.

Αύριο Πέμπτη, θα τελεστούν εκδηλώσεις και ομιλίες στα σχολεία και θα ακολουθήσει απότιση φόρου τιμής στο Μνημείο Ηρώων στην ΣΜΥ.

Την Παρασκευή το πρωί, θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των Εκκλησιών και η Φιλαρμονική του Δήμου θα περιέλθει τους δρόμους της πόλης και θα παιανίζει θριαμβικά θούρια και εμβατήρια.

Θα ακολουθήσει η επίσημη Θεία Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου και η Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο  των Ηρώων στην ΣΜΥ.

Στις 12 το μεσημέρι, θα τελεστεί η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση με Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα.