Διαγραφή Μπογδάνου από την Ν.Δ.

«O Γρίβας έλεγε έχουμε 3 εχθρούς. τους Άγγλους, τους Τούρκους και τους Κομμουνιστές. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος έλεγε ήταν οι Κομμουνιστές».

Η φράση αυτή του βουλευτή της Ν.Δ. Κωνσταντίνου Μπογδάνου, κατά την ομιλία του στην Βουλή για την συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας, προκάλεσε την αντίδραση του Βουλευτή του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη αλλά και την οργισμένη παρέμβαση του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια.

«Δεν βρισκόμαστε εδώ για να επιστρέψουμε στο κακό παρελθόν της χώρας, αλλά για να συζητήσουμε την επιβίωση της πατρίδας.

Σήμερα οποιαδήποτε προσπάθεια προβολής στην σύγχρονη πολιτική ζωή των οδυνηρών στιγμών της χώρας στο παρελθόν για την αποκόμιση κομματικού οφέλους είναι απαράδεκτη» ανέφερε ο κ. Δένδιας και πρόσθεσε μεταξύ άλλων «όσο εκπροσωπώ εγώ την Κυβέρνηση εδώ δεν θα ξαναγίνει ανεχτή στην αίθουσα αυτή τέτοια προσπάθεια για να είμαστε συνεννοημένοι όλοι».

Τα τεκταινόμενα, προκάλεσαν την διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε στην Σλοβενία όπου βρίσκεται, για τα τεκταινόμενα στην Βουλή και με απόφασή του τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, ο Βουλευτής Ά Αθήνας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος».