Διαδικτυακή πύλη αποκτά το Περιφερειακό Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης Θεσσαλίας

Στο πλαίσιο του έργου «Περιφερειακό Παρατηρητήριο  Κοινωνικής Ένταξης Θεσσαλίας», το οποίο υλοποιείται από την Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, πραγματοποιήθηκαν 4 διαδικτυακές συναντήσεις εργασίας με στελέχη των Κοινωνικών Υπηρεσιών και Δομών των Δήμων, ανά Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλίας.

Σκοπός των συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν και στις οποίες συμμετείχαν Στελέχη των Κοινωνικών Υπηρεσιών των Δήμων της Θεσσαλίας, καθώς και Στελέχη των Κέντρων Κοινότητας και των Παραρτημάτων ΡΟΜΑ, ήταν να γίνει παρουσίαση του Περιφερειακού Παρατηρητηρίου Κοινωνικής Ένταξης της Περιφέρειας Θεσσαλίας, αλλά και της διαδικτυακής πύλης που αναμένεται να ξεκινήσει την λειτουργία της το προσεχές διάστημα.

Οι συμμετέχοντες, ενημερώθηκαν από τον Τεχνικό Σύμβουλο της υποστήριξης του Περιφερειακού Παρατηρητηρίου Κοινωνικής Ένταξης, για τα μεθοδολογικά εργαλεία που θα χρησιμοποιηθούν τόσο για την πλήρη ανάπτυξη της διαδικτυακής πύλης, όσο και για την αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης των ευπαθών ομάδων-νοικοκυριών της Θεσσαλίας.

Η διαδικτυακή πύλη του Περιφερειακού Παρατηρητηρίου θα αποτελέσει πολύτιμο ηλεκτρονικό εργαλείο διαθέσιμο για κάθε πολίτη – ωφελούμενο της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Θα αποτυπώνονται όλοι οι Φορείς, Δομές και οι δράσεις της κοινωνικής ένταξης σε περιφερειακό επίπεδο.

Ο κάθε ωφελούμενος θα μπορεί να αναζητήσει χρήσιμα στοιχεία για τις δομές παροχής Κοινωνικών Υπηρεσιών, Κοινωνικής Φροντίδας, καθώς και για τα Κέντρα Κοινότητας κ.α.

Παράλληλα θα ενημερώνεται για τις δράσεις του Παρατηρητηρίου και θα μπορεί να συμμετέχει στις δια ζώσης ή στις ηλεκτρονικές διαβουλεύσεις που θα πραγματοποιούνται κάθε φορά και θα έχει την δυνατότητα να καταθέτει τις δικές του προτάσεις, απόψεις, προβληματισμούς.

Θα γίνει χαρτογράφηση αλλά και παρακολούθηση των δεικτών με την διεξαγωγή των απαιτούμενων μελετών, που θα προκύψουν μέσα από την σύνταξη σχετικών ερωτηματολογίων τόσο για την καταγραφή των κοινωνικών δομών-υπηρεσιών, όσο και των ωφελούμενων-νοικοκυριών, με απώτερο στόχο την χάραξη κοινωνικής πολιτικής σε περιφερειακό επίπεδο.

Το Περιφερειακό Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης Θεσσαλίας χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ «Θεσσαλία 2014-2020» με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.