Δέσμευση μας η πολιτική που διασφαλίζει προσιτή και καθαρή ενέργεια για όλους

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοίνωσε τα μέτρα στήριξης της κοινωνίας για την αντιμετώπιση της διεθνούς ενεργειακής κρίσης.

Τα μέτρα αφορούν τους μήνες Μάιο και Ιούνιο προκειμένου να μην υπάρξει κενό κάλυψης των πολιτών σε περίπτωση 2 εκλογικών αναμετρήσεων.

Συγκεκριμένα, οι επιδοτήσεις για την ηλεκτρική ενέργεια σε οικιακά τιμολόγια και για όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας κατοικίας, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχου διαμορφώνονται ως εξής:

 Η αξία της επιδότησης του ρεύματος για νοικοκυριά και αγρότες τον Μάιο και τον Ιούνιο ανέρχεται στα 47 εκ. ευρώ.

Ο Υπουργός, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε: «Συνεχίζουμε, όπως έχουμε δεσμευτεί, να στηρίζουμε την κοινωνία για όσο διαρκεί η πρωτοφανής ενεργειακή κρίση. Τον Ιούνιο θα συμπληρωθούν 23 μήνες συνεχόμενων παρεμβάσεων έτσι ώστε κανείς και ιδιαίτερα τα πιο ευάλωτα τμήματα της Ελληνικής κοινωνίας να μην μείνουν απροστάτευτα.

Ανακοινώνουμε τις επιδοτήσεις 2 μηνών προκειμένου να μην υπάρξει κενό κάλυψης των πολιτών σε περίπτωση 2 εκλογικών αναμετρήσεων. Οι τιμές παραμένουν αποκλιμακωμένες, αλλά ο ενεργειακός πόλεμος στην Ευρώπη δεν έχει τελειώσει.  Για αυτό χρειάζεται προσοχή, πολιτικό σχέδιο και βούληση για θωράκιση των καταναλωτών και της χώρας απέναντι στην κρίση. Έχουμε αποδείξει ότι τα διαθέτουμε. Εφ’ όσον μας αναθέσει εκ νέου την ευθύνη διακυβέρνησης του τόπου ο Ελληνικός λαός, θα συνεχίσουμε αποφασιστικά την πολιτική μας, που διασφαλίζει προσιτές τιμές καθαρής ενέργειας για όλους».

Την κυβερνητική πολιτική για την ενέργεια, που τράβηξε όλο το Ευρωπαϊκό «καράβι» στην απόφαση να επιβληθεί πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου, είχε την δυνατότητα να υπενθυμίσει ο Κώστας Σκρέκας, συνομιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR.

Ο κ. Σκρέκας συμπύκνωσε μέσα σε λίγα λεπτά τα οφέλη του προγράμματος «Φωτοβολταϊκά στην στέγη», ενώ ανέφερε πως στόχος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι την επόμενη Τετάρτη να ξεκινήσει το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα», το οποίο συμβάλλει περαιτέρω στην εξοικονόμηση χρημάτων για τα Ελληνικά νοικοκυριά.

Επίσης, ο Υπουργός αναφέρθηκε στις επιδοτήσεις των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος, για 22 συνεχόμενους μήνες, που θα συνεχιστούν και για τους επόμενους δύο μήνες.

Ήταν ακόμη μια τηλεοπτική εμφάνιση πρώτης γραμμής για τον Κώστα Σκρέκα ο οποίος δίνει την μάχη σε κεντρικό επίπεδο για την επανεκλογή της Ν.Δ. με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο  Μητσοτάκη, συνεχίζοντας παράλληλα της περιοδείες του για να φτάσει σε κάθε γωνιά του Νομού Τρικάλων το μήνυμα της σταθερότητας, της συνέχειας και της ελπίδας για ένα ακόμη καλύτερο αύριο.

Το πρόγραμμα του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας για αύριο Παρασκευή, περιλαμβάνει ραδιοφωνική συνέντευξη στις 9 το πρωί σε σταθμό της Καλαμπάκας και στις 10 περιοδεία στην τοπική λαϊκή αγορά.

Το απόγευμα στις 6 θα επισκεφθεί τον Κλεινοβό, στις 7 την Γλυκομηλιά και στις 8 το βράδυ την Χρυσομηλιά.