Δεν θα ξαναπεί το … «μάθε μπαλίτσα»

Σε ηλικία 81 ετών, έφυγε από την ζωή, ένας από τους πρωταγωνιστές του σύγχρονου Ελληνικού ποδοσφαίρου, ο Νίκος Αλέφαντος.

Ο παλαίμαχος προπονητής αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα προβλήματα με την υγεία του και απεβίωσε από καρδιακή προσβολή.

Ο Νίκος Αλέφαντος μεγάλωσε στα Εξάρχεια, όπου διέμενε έως το τέλος της ζωής του και στον τοπικό «Αστέρα», σε μικρή ηλικία ξεκίνησε το ποδόσφαιρο και στην συνέχεια μετακινήθηκε στις ΑΕ Χαλανδρίου, ΠΑΟ Ρουφ, Ολυμπιακό Πειραιώς, Ατρόμητο Πειραιώς (Καμινίων), Ολυμπιακός Χαλκίδας, Παναιγιάλειο, Πανελευσινιακό και Βύζαντα Μεγάρων, όπου το 1969 τερμάτισε την καριέρα του.

Ο Αστέρας Εξαρχείων ήταν η πρώτη ομάδα που ανέλαβε ως προπονητής το 1969. Εργάσθηκε στους περισσότερους Ελληνικούς Συλλόγους, με αποκορύφωμα τον Ολυμπιακό (3 φορές) αλλά και στους ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ΑΕ Λάρισας, Ηρακλή, Πανιώνιο και Εθνικό Πειραιώς.

Ιδιαίτερη αγάπη έτρεφε για τον Ολυμπιακό, τον οποίο υπηρέτησε τόσο ως παίκτης, όσο και ως προπονητής.

Στην Α’ Εθνική προπόνησε και τους ΟΦΗ, Καστοριά, Παναχαϊκή, Ιωνικό, Δόξα Δράμας, Κόρινθο, Απόλλωνα Καλαμαριάς, Προοδευτική και Εθνικό Αστέρα.

Δύο συνεχείς χρονιές στην αρχή της καριέρας του, με τον ΠΑΣ Γιάννενα το 1973–74  και τον Πιερικό το 1974–75, πέτυχε ισάριθμες ανόδους στην Α’ Εθνική κατηγορία.

Εκτός από τους 2 αυτούς τίτλους, έχει κατακτήσει και το κύπελλο Κύπρου 1996–97 ως τεχνικός του ΑΠΟΕΛ.