Δεν θα έβλεπε ποτέ την κόρη του…

Το ημερολόγιο έδειχνε 11 Αυγούστου και διαδηλώσεις Κυπρίων για την συνεχιζόμενη κατοχή της Βόρειας Κύπρου από την Τουρκία στην «πράσινη γραμμή» βάφονται με αίμα.

Τουρκοκύπριοι και Τούρκοι «γκρίζοι λύκοι» ξυλοκοπούν μέχρι θανάτου τον Κύπριο διαδηλωτή Τάσο Ισαάκ.

Ο Τάσος Ισαάκ, στην προσπάθειά του να βοηθήσει έναν καταδιωκόμενο από τους Τούρκους φίλο του, εγκλωβίστηκε στα συρματοπλέγματα, με αποτέλεσμα να ξυλοκοπηθεί βάρβαρα από «γκρίζους λύκους» και Αστυνομικούς του ψευδοκράτους.

Μετά από ανελέητα κτυπήματα με τσεκούρια και ρόπαλα, ήρθε και το θανατηφόρο τελειωτικό κτύπημα με πέτρα.

Σύμφωνα με την έκθεση του ΟΗΕ, ο Τάσος Ισαάκ άφησε την τελευταία του πνοή 95 μέτρα από την Ελληνοκυπριακή πλευρά και 32 από την Τουρκοκυπριακή.

Από την γενικευμένη συμπλοκή, τραυματίστηκαν συνολικά 54 Ελληνοκύπριοι, 17 Τουρκοκύπριοι και 12 μέλη της ειρηνευτικής δύναμης.

Η κηδεία του Τάσου Ισαάκ έγινε με πάνδημο τρόπο 3 μέρες μετά με τραγική φιγούρα την σύζυγο του, που ήταν έγκυος στο πρώτο τους παιδί.

Λίγες ημέρες αργότερα, η μικρή Αναστασία έρχεται στον κόσμο…

Στις 22 Νοεμβρίου 1996, η Κυπριακή Αστυνομία εξέδωσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για την δολοφονία του Τάσου Ισαάκ εναντίον των:

Στις 24 Ιουνίου 2008, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκρινε ένοχη την Τουρκία για την δολοφονία του Τάσου Ισαάκ, βάσει της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για την προάσπιση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και των Θεμελιωδών Ελευθεριών.