«Χτύπημα» στο λαθρεμπόριο τσιγάρου και καπνού

Εξαρθρώθηκε μια από τις μεγαλύτερες εγκληματικές ομάδες, μετά από πολύμηνες έρευνες από το Τμήμα Ασφάλειας Αμαρουσίου.

Πρόκειται για βιομηχανία, που διέθετε 22 χώρους για την επιχείρηση μεταξύ των οποίων 2 εργοστάσια, πλήρως οργανωμένο τυπογραφείο για τις ετικέτες, αποθήκες, χώρους στάθμευσης φορτηγών, καθώς και δεκάδες φορτηγά, ημιφορτηγά, τρέιλερ και άλλον εξοπλισμό.

Το ένα από τα εργοστάσια ήταν στον Ασπρόπυργο, όπου παρασκευάζονταν τα τσιγάρα και το δεύτερο στο Μαρκόπουλο Αττικής, για τα άλλα καπνικά προϊόντα.

Ως βιτρίνες για την μίσθωση των χώρων χρησιμοποιούσαν εικονικές εταιρείες χονδρικού εμπορίου και για τις μεταφορές χρησιμοποιούσαν πλαστά έγγραφα.

Κατά την διάρκεια οργανωμένης Αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν 39 άτομα, ενώ άλλα 8 ταυτοποιήθηκαν ως Μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Ως αρχηγός της οργάνωσης φέρεται 36χρονος Ομογενής από την Ρωσία και ο οποίος συνελήφθη.

Η εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιείτο από το 2016, με τους διαφυγόντες δασμούς και φόρους να υπολογίζονται τουλάχιστον σε 19,5 εκ. ευρώ.

Οι χώροι της οργάνωσης, εντοπίστηκαν σε Ασπρόπυργο, Πέραμα, ‘Ανω Λιόσια, Κηφισιά, Μεταμόρφωση, Αχαρνές, Κορωπί, Μαρκόπουλο αλλά και στην Βοιωτία.

Το εργοστάσιο τσιγάρων είχε την δυνατότητα παραγωγής 1,1 δισ. τεμαχίων το έτος, ενώ το τυπογραφείο είχε δυνατότητα παραγωγής ετικετών για 19 δις τσιγάρα το έτος.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν, 91.828.440 τσιγάρα, 112.415 κιλά κατεργασμένου και ακατέργαστου καπνού, 500 παλέτες περιέχουσες 75 εκ. ετικέτες πακέτων τσιγάρων, που αντιστοιχούν σε 1,5 δις τσιγάρων, πληθώρα υλικών και μηχανημάτων της παραγωγικής διαδικασίας, 12 φορτηγά-ημιφορτηγά, 10 τράκτορες, 23 τρέιλερ, 9 ΙΧΕ αυτοκίνητα, 10.740 ευρώ και πιστόλι.