Χριστούγεννα στο «Μουσείο Τσιτσάνη»

Σε ρυθμούς Χριστουγέννων, μπαίνει και το «Μουσείο Τσιτσάνη» που συμμετέχει με εκδηλώσεις στο εορταστικό κλίμα.

Η πρώτη πραγματοποιήθηκε χθες και είχε τον τίτλο «Από τις 3 στις 4 χορδές». Θέμα της, η παρουσίαση της πορείας του Ελληνικού λαϊκού τραγουδιού, από τα λαούτα και τα τρίχορδα μπουζούκια, στο τετράχορδο μπουζούκι και τα σύγχρονα λαϊκά τραγούδια.

Το ερχόμενο Σάββατο στις 8 το βράδυ, 4 ερμηνεύτριες, η Δημοτική Χορωδία Τρικάλων και πιανίστα, παρουσιάζουν αγαπημένες άριες και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια από όλον τον κόσμο.

Την ερχόμενη Κυριακή στις 7 το απόγευμα, Διδάσκοντες/ουσες του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων ερμηνεύουν έργα για βιολί, τσέλο, φλάουτο και τρομπόνι, των Shostakovich, Strauss, Noblot, Massenet, Cook, Jacobson, Veracini, White.

Την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου στις 9 το βράδυ, γιορτινή συναυλία με απάνθισμα από αγαπημένα λαϊκά τραγούδια, με ορχήστρα που επιμελήθηκε το «Μουσείο Τσιτσάνη» και ερμηνεία από την Κωνσταντίνα Πάλλα και τον Μπάμπη Αντωνίου.

Παράλληλα, συνεχίζεται μέχρι τις 2 Ιανουαρίου 2022 η ομαδική εικαστική έκθεση του Συλλόγου Τρικαλινών Ζωγράφων με τίτλο «Οι Ιππότες του σήμερα».

Η έκθεση πλαισιώνεται ανά διαστήματα με πρόσθετες εκδηλώσεις.
Ώρες λειτουργίας από τις 9.30 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι και από τις 6.30 το απόγευμα έως τις 9.30 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο και τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων.