Χρηματοδότηση έργων αγροτικής οδοποιίας για τον Δήμο Πύλης

Στην φάση της δημοπράτησης μπαίνει το έργο «Ασφαλτοστρώσεις οδών προς κτηνοτροφικές και γεωργικές εκμεταλλεύσεις του Δήμου Πύλης», συνολικού προϋπολογισμού 620.000 ευρώ μετά την έγκριση δημοπράτησης του έργου που δόθηκε από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό. Στόχος του έργου είναι η βελτίωση του οδοστρώματος μέχρι τη στρώση της ασφάλτου, χωρίς περαιτέρω διανοίξεις ή διαπλατύνσεις αγροτικών οδών, για τη βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις της περιοχής εκτέλεσης του έργου.

Το έργο είναι ενταγμένο στο Ε.Π. Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 και διαχειρίζεται από την ΕΥΔ  Περιφέρειας Θεσσαλίας στο πλαίσιο διαχείρισης των εκχωρημένων πόρων για τη Δράση 4.3.4 «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις». Η συγχρηματοδότηση προέρχεται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Προβλέπεται να γίνουν εργασίες βελτίωσης τμημάτων αγροτικών οδών, συνολικού μήκους 2.130m στην Τοπική Κοινότητα Ελευθεροχωρίου και 2.800m στην Τοπική Κοινότητα Φιλύρας όπως αυτά ορίστηκαν στην τεχνική μελέτη του έργου, μαζί με τις απαιτούμενες εργασίες μικρών τεχνικών έργων, οδοστρωσίας και ασφαλτόστρωσης.

Ακολουθεί πλέον η έγκριση και δημοσιοποίηση του διαγωνισμού από τον Δήμο Πύλης.