Χωρίς απαντήσεις για τα χρονοδιαγράμματα και τις αποζημιώσεις

Μια μελέτη 400 σελίδων που εκπονήθηκε χωρίς διαβούλευση, χωρίς διαφάνεια και ενημέρωση το περιεχόμενο της οποίας έχει γίνει γνωστό μόνο από στοχευμένες διαρροές και γενικόλογες αναφορές- Επαναλαμβάνουμε το αίτημα μας για ενημέρωση της αρμόδιας Επιτροπής

Χωρίς απαντήσεις για τα χρονοδιαγράμματα και τις αποζημιώσεις έφυγαν από το Μέγαρο Μαξίμου οι εκπρόσωποι των αγροτών της Θεσσαλίας.

Οι αγρότες-παραγωγοί βρίσκονται ακόμα στο κενό 7 μήνες μετά την καταστροφή αφού δεν γνωρίζουν αν και τι θα καλλιεργήσουν, ενώ οι αποζημιώσεις για πάγιο εξοπλισμό, φυτικό και ζωικό κεφάλαιο καθώς και οι πληρωμές καθυστερούν παρά τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς.

Σοβαροί προβληματισμοί εκφράστηκαν από παραγωγούς και θεσμικούς φορείς για το «Master Plan» της Ολλανδικής εταιρίας HVA.

Μια μελέτη 400 σελίδων που εκπονήθηκε χωρίς διαβούλευση, χωρίς διαφάνεια και ενημέρωση το περιεχόμενο της οποίας έχει γίνει γνωστό μόνο από στοχευμένες διαρροές και γενικόλογες αναφορές.

Πως είναι δυνατόν ένα ολιστικό σχέδιο τέτοιας έκτασης που αφορά την αποκατάσταση των υποδομών και την αντιπλημμυρική θωράκιση της Θεσσαλίας αλλά και την αναπροσαρμογή του παραγωγικού μοντέλου να προκύπτει χωρίς διαβούλευση και ενημέρωση;

Η «Νέα Αριστερά» έχει ζητήσει τον προγραμματισμό ειδικής κοινής συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου και της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, με θέμα την παρουσίαση και συζήτηση του σχεδίου για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Θεσσαλίας.

Επαναλαμβάνουμε το αίτημα μας.

Αποτελεί μείζον ζήτημα για τους πολίτες μιας ολόκληρης Περιφέρειας αλλά και το σύνολο της επικράτειας, ως προς τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, την αγροτική παραγωγή και την Εθνική οικονομία.

Οι κάτοικοι της Θεσσαλίας, οι αγρότες, οι παραγωγοί, δικαιούνται να ξέρουν το σχέδιο που αφορά τις ζωές τους.

ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ