Χάθηκαν σε λίγα λεπτά οι κόποι μιας χρονιάς στα Τρίκαλα

Μεγάλες ζημιές προκάλεσε η ολιγόλεπτη ισχυρή χαλαζόπτωση που έπληξε χθες το απόγευμα περιοχές του Νομού Τρικάλων στους Δήμους Τρικκαίων (Ράξα και Μεγαλοχώρι), Μετεώρων (Βασιλική) και Φαρκαδόνας (Φανερωμένη, Ταξιάρχες).

Σήμερα το πρωί, με εντολή του Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστου Μιχαλάκη, κλιμάκιο αποτελούμενο από τον Διευθυντή ΕΛΓΑ Λάρισας κ. Λιόντο  την αρμόδια Επόπτη για τον Νομό Τρικάλων του ΕΛΓΑ

Αναστασία Τσάτσα την Προϊσταμένη Τμήματος Φυτικής Παραγωγής της ΔΑΟ της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων κ. Καραβασίλη και τον Γεωπόνο κ. Γαλάνη, επισκέφτηκαν τις πληγείσες περιοχές και προέβησαν σε μία πρώτη εκτίμηση της έκτασης και του ύψους των ζημιών.

Οι περιοχές, το σύνολο των στρεμμάτων που επλήγησαν κατ’ είδος καλλιέργειας και κατ’ εκτίμηση είναι:

Οι ζημιές είναι πολύ μεγάλες ιδιαίτερα στην καλλιέργεια βάμβακος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό για τα αποτελέσματα του ελέγχου και από κοινού αποφάσισαν την επίσπευση των διαδικασιών εξατομίκευσης των ζημιών, μετά την λήξη της αναγγελίας.

«Οι αγρότες πρέπει να στηριχθούν. Ειδικά όταν πρόκειται για εκτεταμένες καταστροφές, που οφείλονται σε ακραία καιρικά φαινόμενα, η αντίδραση της Πολιτείας οφείλει να είναι άμεση», δήλωσε ο κ. Αγοραστός

     Εντολή Σκρέκα σε ΕΛΓΑ για την άμεση καταγραφή των ζημιών

«Να προχωρήσουν άμεσα οι υπηρεσίες του ΕΛΓΑ στην καταγραφή των ζημιών από την σφοδρή χαλαζόπτωση που έπληξε την ευρύτερη περιοχή της Φαρκαδόνας, ζήτησε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκρέκας από τον Πρόεδρο του Οργανισμού Θεοφάνη Κουρεμπέ.

Ο κ. Σκρέκας κάλεσε τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ «να ενεργοποιήσει το ταχύτερο δυνατό κλιμάκιο Ελεγκτών για να μεταβεί στις περιοχές που επλήγησαν και να καταγράψουν τις καταστροφές σε αγροτικές καλλιέργειες και αμέσως μετά και χωρίς καθυστερήσεις να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την καταβολή των αποζημιώσεων στους αγρότες».