Αυτοψία στην καταστροφή Τρικαλινών βαμβακοπαραγωγών

Ο Βουλευτής Τρικάλων της Ν.Δ. Θανάσης Λιούτας επισκέφθηκε περιοχές του Νομού Τρικάλων που επλήγησαν και πάλι από καταστροφικές χαλαζοπτώσεις, θέλοντας να περάσει το μήνυμα ότι βρίσκεται κοντά στους παραγωγούς.

«Οι σφοδρές χαλαζοπτώσεις κατέστρεψαν τις καλλιέργειες των παραγωγών, στερώντας τους την δυνατότητα για την συγκομιδή της σοδειάς και την εξασφάλιση του εισοδήματός τους.

Η Πολιτεία θα είναι δίπλα στους παραγωγούς. Άμεσα πρέπει να καταγραφούν οι ζημιές και να εκκινήσουν οι διαδικασίες της δίκαιης και έγκαιρης αποζημίωσης.

Προσωπικά δεσμεύομαι να βρίσκομαι αδιάκοπα δίπλα στους παραγωγούς και να πιέσω για την γρήγορη διεκπεραίωση των διαδικασιών καταγραφής και αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ.

Παράλληλα, πρέπει να κατανοήσουμε ότι η πρωτόγνωρη για την εποχή καταστροφή είναι μια ακόμη απόδειξη ότι το κλίμα έχει αλλάξει και οι συνέπειες της αλλαγής κάνουν την εμφάνισή τους, προκαλώντας κινδύνους και απειλώντας ευθέως το αγροτικό και κτηνοτροφικό εισόδημα.

Με δεδομένο αυτό, ο ΕΛΓΑ πρέπει να μεταρρυθμιστεί, ώστε να προστατεύει τους παραγωγούς και τους κτηνοτρόφους.

Τα προβλήματα πλέον θα είναι όλο και πιο έντονα και η πολιτική οφείλει να παρέχει ουσιαστική ασφάλεια. Προς την κατεύθυνση αυτή, κινείται αποφασιστικά η Κυβέρνησή μας».

Από το Πολιτικό Γραφείο του Θανάση Λιούτα