Αυτοψία Αγοραστού σε έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στον Νομό Τρικάλων και εξαγγελία 15 εκ. ευρώ

Τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας που κατασκευάζει στον Νομό Τρικάλων και που βρίσκονται σε εξέλιξη, επιθεώρησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη.

Τα έργα είναι προϋπολογισμού 5 εκ. ευρώ στους Δήμους Μετεώρων και Τρικκαίων με διευθέτηση ρεμάτων και χείμαρρων και μέχρι στιγμής έχει ολοκληρωθεί το 30% περίπου των εργασιών.

«Από το Σεπτέμβριο του 2018, που η ευθύνη για τα ρέματα ήρθε στις Περιφέρειες, η Περιφέρεια Θεσσαλίας με σχέδιο και προγραμματισμό, αξιοποιώντας κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο, παρεμβαίνει διευθετώντας και καθαρίζοντας εκατοντάδες ρέματα που είχαν χρόνια να καθαριστούν» δήλωσε Περιφερειάρχης που αποκάλυψε ότι «το επόμενο διάστημα δημοπρατούμε έργα συνολικού προϋπολογισμού 15 εκ. ευρώ για την αντιπλημμυρική προστασία και τη ολοκλήρωση του καθαρισμού της κοίτης στον Πηνειό ποταμό»

Στον Δήμο Τρικκαίων έχουν καθαριστεί τα ρέματα στις περιοχές Αρδανίου, Χαϊδεμένης και Ριζώματος καθώς και σε περιοχές του Ληθαίου ποταμού όπου εκβάλλουν τα ρέματα αυτά.

Στον  Δήμο Μετεώρων, έχουν ολοκληρωθεί ο καθαρισμός κοίτης , αποκατάσταση και επένδυση αναχωμάτων σε ρέματα των περιοχών Οξύνειας, Αγναντιάς και Ξηροκάμπου καθώς και στην περιοχή του Ίωνα ποταμού όπου εκβάλλουν τα παραπάνω ρέματα.
Καθαίρεση υπάρχοντος τεχνικού έργου λόγω ανεπαρκούς υδραυλικής διατομής και στατικών προβλημάτων και κατασκευή κιβωτοειδούς οχετού με την απαιτούμενη υδραυλική διατομή στο ρέμα Αγναντιάς, προστασία των θεμελίων της γέφυρας επί της Εθνικής οδού από Μουργκάνι προς Γρεβενά στον Ίωνα ποταμό στην περιοχή εκβολής των παραπάνω ρεμάτων, καθαρισμός ρέματος από τον οικισμό του Αγίου Δημητρίου μέχρι την εκβολή του ρέματος στον Ίωνα ποταμό, καθαρισμός κοίτης και αποκατάσταση αναχωμάτων στον Ίωνα ποταμό για την προστασία της Εθνικής οδού στην περιοχή της γέφυρας Μουργκανίου καθώς και προστασία των γεωτρήσεων άρδευσης στην περιοχή ανάντι της γέφυρας, καθαρισμός ρέματος στην περιοχή Αγίου Νικολάου και καθαρισμός του Ληθαίου ποταμού στην περιοχή εκβολής του ρέματος, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες σε περιοχές του Κλεινοβίτη ποταμού.