Αυτόματο απινιδωτή απέκτησε το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Τρικάλων

Με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Θεσσαλίας, το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Τρικάλων, απέκτησε αυτόματο απινιδωτή στο πλαίσιο της προτεραιότητας για την υγεία των μαθητών και του στόχου της προμήθειας απινιδωτών σε όλα τα σχολικά συγκροτήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, επισκέφτηκε τις νέες εγκαταστάσεις του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Τρικάλων, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων Αλέξανδρο Καπανιάρη, και προχώρησαν στην παράδοση του απινιδωτή.

«Ξεκινούμε μία ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία, η οποία θα έχει και συνέχεια. Αναδεικνύουμε την αναγκαιότητα της ύπαρξης αυτόματων απινιδωτών στα σχολεία μας, ώστε να αντιμετωπιστούν τυχόν έκτακτα περιστατικά, καθώς η υγεία των μαθητών, των μαθητριών και των εκπαιδευτικών μας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα.

Βρισκόμαστε δίπλα στην σχολική κοινότητα, συνεργαζόμαστε, παρεμβαίνουμε όπου χρειάζεται, και αναβαθμίζουμε το δημόσιο σχολείο. Έχοντας την ουσιαστική συνδρομή του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού και σε άριστη συνεργασία με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, όλοι μαζί δημιουργούμε ένα καλύτερο περιβάλλον για την εκπαιδευτική κοινότητα», ανέφερε ο κ. Μιχαλάκης.

Από την πλευρά του, ο κ. Καπανιάρης ανέφερε πως «Αναγνωρίζοντας ότι οι αυτόματοι απινιδωτές σε δημόσιους χώρους μπορούν να σώζουν ζωές ανθρώπων, η συγκεκριμένη παρέμβαση είναι εξόχως σημαντική και ουσιαστική, καθώς εντάσσεται στην προσπάθεια για την πρόληψη σοβαρών περιστατικών υγείας τόσο των μαθητών/τριών όσο και του εκπαιδευτικού προσωπικού της σχολικής μονάδας.

Απώτερος στόχος είναι η προμήθεια των απινιδωτών σε όλα τα σχολικά συγκροτήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων».