Άσβηστη (και) στα Τρίκαλα η μνήμη για την θυσία των Ηρώων

Με την Θεία Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου και κατάθεση στεφάνων και λουλουδιών από μικρούς και μεγάλους, στο Ηρώο Πεσόντων στην ΣΜΥ, ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις στα Τρίκαλα για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομου, παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ως Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο Βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, και ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου και Εκπρόσωποι της Στρατιωτικής ηγεσίας του Νομού.

Ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων στην ΣΜΥ με τον κ. Σκρέκα να χρησιμοποίει σε μήνυμα του για την Εθνική Επέτειο τους στίχους του Άγγελου Σικελιανού «Με ορθή, μεσούρανη της Λευτεριάς την δάδα, ανοίγεις δρόμο Ελλάδα στον άνθρωπο… ομπρός» και επισήμανε πως «Στο χθες και στο σήμερα, πάντα όλοι μαζί, ενωμένοι και συνδεδεμένοι με τους κρίκους της περηφάνιας, της ελευθερίας, της ειρήνης, της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης. Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες».

Μετά την κατάθεση στεφάνων από τους Επισήμους, πολίτες μικροί και μεγάλοι, άφησαν στο Ηρώο Πεσόντων λουλούδια ως μικρό φόρο τιμής σε αυτούς που έφραξαν την επέλαση του Ναζισμού και του Φασισμού, οδηγώντας στην ελευθερία της Ελλάδας.