Άρπαξαν το κομπόδεμα γυναικών στα Τρίκαλα

Από το Τμήμα Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων εξιχνιάστηκαν 3 περιπτώσεις κλοπών από οικίες γυναικών στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων.

Συνελήφθη σε περιοχή της Ημαθίας από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας Ημαθίας, Έλληνας σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία ενώ στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνεται ακόμη ένας Έλληνας συνεργός του.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες, κατά το χρονικό διάστημα από 22 Απριλίου έως 11 Μαΐου, μετέβησαν στις οικίες, όπου ο συλληφθείς, προσποιούμενος υπάλληλο της ΔΕΗ και με το πρόσχημα της αποκατάστασης ηλεκτρολογικής βλάβης στις οικίες τους, εισήλθε εντός αυτών και χωρίς να γίνει αντιληπτός, αφαίρεσε χρηματικά ποσά, ενώ στην συνέχεια, επιβιβάστηκε σε ΙΧΕ αυτοκίνητο, όπου τον ανέμενε ο συνεργός του και διέφυγαν.

Στις 2 περιπτώσεις, στις 22 Απριλίου και στις 11 Μαΐου, ο συλληφθείς έπεισε τις παθούσες να συγκεντρώσουν μέσα σε μαξιλαροθήκες τα χρηματικά ποσά των 3.000 και 9.000 ευρώ, αντίστοιχα, που διατηρούσαν στις οικίες τους, δήθεν για να τα προστατεύσουν σε περίπτωση πυρκαγιάς και εκμεταλλευόμενος ολιγόλεπτη απουσία τους, αφαίρεσε τις μαξιλαροθήκες με τα χρήματα.

Στην τρίτη περίπτωση, στις 7 Μαΐου, ο συλληφθείς, χωρίς να γίνει αντιληπτός, αφαίρεσε από χώρο της οικίας, βάζο που περιείχε το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ.

Από την κατοχή του συλληφθέντος κατασχέθηκε, κινητό τηλέφωνο, ενώ σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του συνεργού του βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 1.100 ευρώ.