Αρωγός στους Μελισσοκόμους η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων

Με ταχύτατους ρυθμούς η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, πέτυχε την έκδοση των νέων μελισσοκομικών ταυτοτήτων, μέσα στις 2 πρώτες Υπηρεσίες που το κατάφεραν σε πανελλαδικό επίπεδο.

Με την νέα Νομοθεσία, ζητείται η έκδοση και χορήγηση στους ενεργούς Μελισσοκόμους, ατομική ταυτότητα με  αντικατάσταση του μελισσοκομικού βιβλιαρίου που είχαν στην κατοχή τους.

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, συγκέντρωσε και ψηφιοποίησε τα απαραίτητα δικαιολογητικά και στοιχεία που απαιτούνταν, να προχωρήσει στην διαβίβαση των σχετικών αιτημάτων στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και παρέδωσε τις πρώτες 400 ταυτότητες στους δικαιούχους Μελισσοκόμους.

Η ατομική μελισσοκομική ταυτότητα αποτελεί επίσημο κρατικό έγγραφο για απόδειξη ιδιότητας ενεργού Μελισσοκόμου, για προνόμια Μελισσοκόμου, μετακίνηση, Εξακρίβωση στοιχείων για διακίνηση και εμπορία μελισσοκομικών προϊόντων, περιορισμό μελισσοκλοπών, κ.λ.π.

Ο Μελισσοκόμος οφείλει να την φέρει και την επιδεικνύει όποτε του ζητηθεί από αρμόδια Όργανα κατά την διάρκεια της άσκησης της δραστηριότητας του.

Σε περίπτωση αλλαγής των στοιχείων του μελισσοκόμου, απώλεια ή φθορά της ταυτότητας οφείλει με αίτησή του να ζητήσει την αντικατάστασή της.

Αναφερόμενος στην έκδοση των ταυτοτήτων ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, ανέφερε πως «Οι Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, απέδειξαν για μία ακόμη φορά πως με μεθοδικότητα και οργάνωση στέκονται αρωγοί στους Μελισσοκόμους μας και στους ανθρώπους της παραγωγής, διευκολύνοντας την καθημερινότητα τους και στηρίζοντας τους απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Είναι μία διαρκής προσπάθεια, που θα συνεχίσουμε ακόμη πιο εντατικά.

Μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα κατάφεραν να παραδώσουν στους δικαιούχους τις νέες ταυτότητες, που θα χρησιμοποιούν οι Μελισσοκόμοι για τις δραστηριότητες τους.

Όσοι μελισσοκόμοι δεν έχουν προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την έκδοση ταυτότητας μπορούν να το κάνουν απευθυνόμενοι στο αρμόδιο γραφείο της Δ.Α.Ο Τρικάλων (τηλ. 2431351605).