Αποχώρηση του Κώστα Καραμανλή από την πολιτική

Την απόφαση του να μην είναι υποψήφιος στις προσεχείς Εθνικές εκλογές, ανακοίνωσε και επίσημα ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής μετά από 34 χρόνια παρουσίας στην πολιτική σκηνή.

Όπως αναφέρει στη δήλωσή του:

«Αποφάσισα ότι ήρθε η ώρα να ολοκληρωθεί η κοινοβουλευτική μου διαδρομή.

Ως εκ τούτου δεν θα είμαι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές. Προφανώς, στηρίζω πάντα την Κυβέρνηση της Ν.Δ., την παράταξη που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και υπηρετώ αδιαλείπτως επί μισό σχεδόν αιώνα.

Πιστός στην ιστορία της, την ιδεολογία, τις αρχές και τις αξίες της. Με σεβασμό και αγάπη για τον κόσμο της και όλους τους Έλληνες πολίτες».

Σε δήλωση του μετά την ανακοίνωση του Κώστα Καραμανλή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Κώστα Καραμανλή για την διαχρονική προσφορά του στην παράταξη και τον τόπο. Προσωπικά, μάλιστα, δεν ξεχνώ ότι υπό την δική του κομματική ηγεσία εντάχθηκα στην πολιτική.

Γνωρίζω ότι έχει πάντα στην καρδιά του την Ν.Δ. Πολύ περισσότερο σήμερα, που η καμπή στη δική του πολυετή διαδρομή συμπίπτει με το άνοιγμα νέων και αισιόδοξων οριζόντων για την πατρίδα και το κόμμα μας.

Για αυτό και είμαι σίγουρος ότι, από όπου και αν βρίσκεται, θα συνεχίσει να αφιερώνει όλες του τις δυνάμεις για το καλό της Ελλάδας και της μεγάλης μας παράταξης. Και θα είναι παρών στη μεγάλη εκλογική μάχη που ξεκινά».