Από την «Αθηνά» στον «Μπάλλο» (και) η Θεσσαλία

Από την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας ανακοινώθηκε ότι έχει εκδοθεί έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ καθώς  ένα νέο καιρικό σύστημα με το όνομα «Μπάλλος» (Ballos) θα προκαλέσει  κακοκαιρία  στην Ελλάδα από αύριο Πέμπτη, με κύρια χαρακτηριστικά τις  ισχυρές βροχές και καταιγίδες και κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις, τους θυελλώδεις ανέμους  και την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας (στην βόρεια Ελλάδα κατά 6 με 7 βαθμούς Κελσίου).

Το καιρικό φαινόμενο, θα επηρεάσει αρχικά το Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά και την Μακεδονία και από το μεσημέρι της Πέμπτης βαθμιαία την υπόλοιπη χώρα.

Την επόμενη ημέρα, κακοκαιρία προβλέπεται αρχικά σε όλη την χώρα, τα έντονα φαινόμενα όμως από τις απογευματινές ώρες στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν και το Σάββατο ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν  την ανατολική χώρα, αλλά βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας έχει θέσει τους φορείς που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα σε κατάσταση ετοιμότητας- επιφυλακής βάσει του σχεδιασμού που έχει εκπονηθεί, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την εκδήλωση των έντονων φαινομένων.

Καλούνται οι Δήμοι να βρίσκονται σε ετοιμότητα στους τομείς της αρμοδιότητάς τους.

Παράλληλα, οι πολίτες καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για την λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.