Από σήμερα έχει …πρόστιμο

Σε ισχύ τίθεται από σήμερα ο Νόμος 4530/18 βάσει του οποίου θα υπάρχει η δυνατότητα να εντοπίζονται άμεσα οι ιδιοκτήτες που δεν έχουν περάσει τα οχήματά τους από έλεγχο ΚΤΕΟ.

Αυτό, συνεπάγεται ότι όσοι κάτοχοι οχημάτων δεν έχουν φροντίσει να περάσουν από έλεγχο ΚΤΕΟ το όχημά τους, κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα ύψους τουλάχιστον 150 ευρώ.

Μόλις θα γίνεται ο εντοπισμός οχήματος που δεν πέρασε από τεχνικό έλεγχο, ο ΑΑΔΕ θα βεβαιώσει το πρόστιμο και αυτό θα εμφανιστεί αυτόματα στο TAXISnet…

Βάσει νόμου, όλα τα οχήματα πρέπει να περάσουν από έλεγχο μόλις συμπληρώσουν 4 χρόνια από την πρώτη μέρα κυκλοφορία τους και οφείλουν να κάνουν επανέλεγχο ανά 2 χρόνια.

Αν καθυστερήσει ο επανέλεγχος, τότε ο ιδιοκτήτης του οχήματος, επιβαρύνεται με πρόστιμο, το οποίο θα πληρώνει στον επόμενο έλεγχο και που κυμαίνεται ανάμεσα στα 16 με 65 ευρώ για τα ΙΧΕ αυτοκίνητα, ενώ τώρα με τον νέο Νόμο που τίθεται από σήμερα σε εφαρμογή, οι ιδιοκτήτες θα επιβαρύνονται με επιπλέον πρόστιμο ύψους 150 ευρώ από την Εφορία.

Όλα τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ που λειτουργούν στον Νομό Τρικάλων, έχουν σύστημα έγκαιρης ενημέρωσης των πελατών τους σχετικά με το χρονικό περιθώριο που οφείλουν να προσέλθουν τα οχήματά τους για τεχνικό έλεγχο και συνεπώς ή οικονομική αδυναμία ή αδιαφορία των ιδιοκτητών των οχημάτων, συντελούν στην κυκλοφορία οχημάτων χωρίς τεχνικό έλεγχο.