Απαγόρευση πώλησης μασκών

Με διάγγελμά του ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν και μετά από Υπουργικό συμβούλιο, που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης και από την προεδρική κατοικία στην περιοχή Ταράμπια της Κωνσταντινούπολης, ανακοίνωσε ότι απαγορεύεται στο εξής η πώληση μασκών.

«Έχουμε αρκετό απόθεμα από μάσκες ώστε να διανεμηθούν είτε από το κράτος, είτε από τα φαρμακεία δωρεάν σε όλους τους πολίτες μέχρι να λήξει η επιδημία. Ως κράτος, είμαστε αποφασισμένοι να παρέχουμε δωρεάν μάσκες σε όλους» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, οι νεκροί στην Τουρκία από τον «κορωνοϊό», έφτασαν τους 649, ενώ οι ασθενείς τους 30.217 με 1.415 να νοσηλεύονται σε ΜΕΘ.

Ο Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι θα μετατραπούν 2 αεροδρόμια της Κωνσταντινούπολης σε νοσοκομεία 1.000 κλινών το καθένα, που θα δέχονται μόνο κρούσματα του «κορωνοϊού». Το ένα θα κατασκευαστεί στην περιοχή του πρώην αεροδρομίου Ατατούρκ στην περιοχή Γεσίλκιοϊ της ευρωπαϊκής πλευράς της Κωνσταντινούπολης και το δεύτερο στο στρατιωτικό αεροδρόμιο στην περιοχή του Σαντζάκτεπε στην ασιατική πλευρά της πόλης.

Ο Τούρκος Πρόεδρος, πρόσθεσε πως «μετά την πανδημία τίποτα στον κόσμο δεν θα είναι το ίδιο».